Στην Hyundai το εργοστάσιο της GM στη Ρωσία


ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ Η HYUNDAI ΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ GM ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ.

  • 4/8/2020

Το πράσινο φως για την απόκτηση του εργοστασίου που διατηρούσε η General Motors στην Αγία Πετρούπολη έδωσε στη Hyundai η επιτροπή ανταγωνισμού της Ρωσίας.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο διαθέτει παραγωγική δυναμικότητα 100.000 αυτοκινήτων ετησίως και παραμένει ανενεργό από το 2015, όταν και η GM αποφάσισε να περιορίσει τη δραστηριότητά της στη ρωσική επικράτεια.

Επτά χρόνια νωρίτερα, όταν και ολοκληρώθηκε η κατασκευή του εργοστασίου, η GM είχε δαπανήσει το ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων για τον σκοπό αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κορεατικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών διαθέτει ήδη ένα εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στην Αγία Πετρούπολης δυναμικότητας 200.000 οχημάτων ετησίως, ενώ η πωλήσεις στη ρωσική επικράτεια το 2019 ξεπέρασαν τις 400.000 μονάδες.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι η Huyndai επιχειρεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης στη ρωσική αγορά από οχήματα τα οποία θα κατασκευάζονται εντός των ρωσικών συνόρων, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτερη ανταπόκριση στις απαιτήσεις μιας αγοράς που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες του πλανήτη.

Πάρε θέση – Θα αγόραζες το νέο Hyundai Accent;