Στην παραγωγή η Maserati Alfieri


Τελικά η Alfieri πήρε το πράσινο φως για την παραγωγή της που θα ξεκινήσει το 2020 και θα έχει υβριδική και ηλεκτρική έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/2/2019

Πέρασαν περίπου πέντε χρόνια μέχρι η Maserati να είναι έτοιμη για να ξεκινήσει την παραγωγή της πανέμορφης ως concept Alfieri. Στο μεσοδιάστημα η ιταλική φίρμα επένδυσε στο πρώτο της SUV, στην Levante, η οποία όμως δεν είναι αρκετή ώστε να βοηθήσει την εταιρία να βελτιώσει τα οικονομικά της.

Πέρυσι η Maserati είχε παρουσιάσει το πενταετές πλάνο της και τώρα επισημοποιήθηκε πως η Alfieri θα ξεκινήσει να παράγεται από το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς στο εργοστάσιο στην Modena. Ωστόσο, οι πρώτες Alfieri θα παραδοθούν στους πελάτες στις αρχές 2021 και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά. Η Alfieri θα αντικαταστήσει τις Granturismo και Grancabrio.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Maserati η Alfieri θα διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύστημα με υπερτροφοδοτούμενο V6, καθώς και ένα πλήρως ηλεκτρικό με μπαταρία 800V και τρεις ηλεκτροκινητήρες με "τεχνητή" τετρακίνηση.  Επίσης θα υπάρχει πλήρως ελεγχόμενη κατανομή της ροπής (torque vectoring) και το πλαίσιο θα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο ώστε να αντισταθμιστούν τα 175 kg του ηλεκτρικού συστήματος.

Σχετικά με το 0-100 η Maserati δίνει μία εκτίμηση κάτω από τα 2 sec όταν το κοντέρ θα φλερτάρει με τα 300 km/h. Πέρα από τις κουπέ και κάμπριο Alfieri η Maserati σκοπεύει να αντικαταστήσει την Quattroporte και την Levante, να ανανεώσει την Ghibli και να λανσάρει ένα νέο μεγαλύτερο SUV το 2022.