Στην παραγωγή το MINI Rocketman


ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ MINI ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ROCKETMAN ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟ 2022.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/7/2019

Οκτώ χρόνια μετά την πρώτη –και τελευταία- εμφάνισή του, το MINI Rocketman επιστρέφει στα πλάνα της βρετανικής φίρμας ως τη δεύτερη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρότασή της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το φιλόδοξο project των Βρετανών έχει ήδη πάρει το πράσινο φως και πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγής το 2022.

Όπως όλα δείχνουν η MINI θα διατηρήσει τον αστικό προσανατολισμό του και τις ιδιαίτερα συμπαγείς διαστάσεις του οι οποίες παραπέμπουν στον εμβληματικό πρόγονό του, το κλασικό Mini.

Μάλιστα θεωρείται πολύ η πιθανό η MINI να αξιοποιήσει το δάπεδο του Great Wall Ora R1, το οποίο δεν ξεπερνά σε μήκος τα 3,5 μέτρα και διαθέτει αυτονομία σχεδόν 320 χιλιομέτρων όντας εξοπλισμένο με μπαταρίες χωρητικότητας 33 kWh.

Προφανώς η πρόταση το Rocketman θα διαθέτει υψηλότερες επιδόσεις και έναν πιο... premium χαρακτήρα, δικαιολογώντας τη θέση του στην γκάμα της MINI.