Στην πίστα με το νέο Subaru BRZ (Video)


To καινούργιο BRZ είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα προσιτά sports cars τα οποία μπορούν να σου χαρίσουν μεγάλη οδηγική χαρά και να σε βελτιώσουν ως οδηγό. Αρκεί να αλλάξεις τα τακάκια του, μόνο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 22/1/2022

Η απόφαση να υπάρξει και δεύτερη γενιά τού Subaru BRZ ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να ακούσουν τόσο οι φίλοι της εταιρείας όσο και όσοι αποζητούν ένα όχημα με πολύ καλή σπορ οδική συμπεριφορά. 

Το καινούργιο 2 2 θέσεων sports car της ιαπωνικής εταιρείας έχει πλέον κινητήρα 2,4 λίτρων μέγιστης ισχύος 228 PS/7.000 rpm και μέγιστης ροπής 249 Nm/3.700 rpm και ζυγίζει 1.277 kg, το ελάχιστο. 

Τα σχόλια των ανά τον κόσμο των δημοσιογράφων του αυτοκινητικού Τύπου ήταν ενθουσιώδη τόσο για την οδική συμπεριφορά του όσο και για τη δυνατότητά του να σε βοηθά να μάθεις ή να χαίρεσαι τη σπορ οδήγηση.

Κάποια από τα αρνητικά σχόλια για το αυτοκίνητο αφορούσαν στην αντοχή των φρένων, στον διαρκή γρήγορο ρυθμό εντός πίστας. Έτσι οι συντελεστές του καναλιού «Zygrene», στο «YouTube», πήραν ένα BRZ και του άλλαξαν τακάκια και υγρό φρένων, ώστε να είναι πιο ανθεκτικά. 

Αφού το έκαναν, πήραν μέρος σε μια διοργάνωση trackday και διαπίστωσαν ότι το Subaru BRZ είχε «μεταμορφωθεί» σε αυτόν τον τομέα και δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, καθώς διατήρησαν τα ελαστικά που τοποθετεί η εταιρεία (Michelin Pilot Sport 4), χάρηκαν πολύ το πισωκίνητο όχημα. Παρακάτω μπορούμε να δούμε την εμπειρία τους.