Στις 17 Αυγούστου τα «αποκαλυπτήρια» της Porsche 911 GT3 RS


Συντονιστείτε για να παρακολουθήσετε online την παγκόσμια «πρώτη» του κορυφαίου «υπερόπλου» της Porsche, με κινητήρα 503 PS και πιο «επιθετική» σχεδίαση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 27/7/2022

Η μεγάλη στιγμή για την κορυφαία έκδοση της Porsche 911 GT3 έφτασε. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι στις 17 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν τα «αποκαλυπτήρια» της νέας GT3 RS.

Το καινούριο «υπερόπλο» της Porsche, κορυφαίο σε πλευράς απόδοσης και επιδόσεων, έχει εμπνευστεί από τις ήδη επιτυχημένες αγωνιστικές 911 RSR και 911 GT3 R GT. Εχει εμφανείς αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση, με μεγαλύτερες και ψηλότερα τοποθετημένες εισαγωγές αέρα στο καπό, μεγαλύτερους θόλους στους τροχούς και, κυρίως, μια τεράστια πίσω πτέρυγα.

Οσο για τον κινητήρα, αναμένεται να είναι ο ίδιος με αυτόν της «απλής» 911 GT3 ή ελάχιστα αναβαθμισμένος, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να αυξηθεί περισσότερο η ισχύς του (503 PS) από τη στιγμή που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά του supercar.

«Η νέα 911 GT3 RS είναι ακόμα περισσότερο βελτιστοποιημένη για χρήση σε πίστα, σε σχέση με τους προκατόχους της. Ο εξακύλινδρος τετράλιτρος boxer κινητήρας με άμεση απόκριση σε υψηλές στροφές και με περίπου 500 ίππους έχει αποδειχθεί ιδανικός για χρήση σε διάφορες εκδηλώσεις σε πίστα αλλά και σε εκδηλώσεις αθλητικών συλλόγων», επεσήμανε ο Andreas Preuninger, Διευθυντής της GT Model Line. «Γι’ αυτό εστιάσαμε κυρίως σε θέματα αεροδυναμικής και πλαισίου στην εξέλιξη της νέας 911 GT3 RS».

Η παρουσίαση της νέας Porsche 911 GT3 RS θα γίνει ψηφιακά μέσω του επίσημου site της εταιρίας και θα διεξαχθεί στις 17 Αυγούστου στις 18:00 ώρα Ελλάδας, ενώ για όσους δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν live, θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αργότερα, μέσω διαδικασίας on demand.