Στις 8/6 η αποκάλυψη του νέου Mitsubishi Colt – Πόσο θα μοιάζει με το Renault Clio


Το Mitsubishi Colt ετοιμάζεται να επιστρέψει στη γκάμα της ιαπωνικής φίρμας, έχοντας δανειστεί αρκετά στοιχεία από την πέμπτη γενιά του Renault Clio.

  • 4/4/2023

Σχεδόν έναν χρόνο πριν, η Mitsubishi ανακοίνωνε τα σχέδια της για επαναφορά του ονόματος «Colt» στη γκάμα της. Μάλιστα, για να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού αποκάλυψε την πρώτη φωτογραφία της πρότασης, παρουσιάζοντας το μπροστινό μέρος το οποίο δείχνει να έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Renault Clio.

Πριν από λίγη ώρα η Mitsubishi έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα φωτογραφία του επερχόμενου Colt ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι η επίσημη παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου. Και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, το σχήμα των πίσω φωτιστικών σωμάτων δείχνουν να ταιριάζει αρκετά με τα αντίστοιχα που έχουμε δει στο γαλλικό μοντέλο.

Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B και αυτό σημαίνει στην πράξη ότι τα μηχανικά μέρη θα προέρχονται τόσο από το Clio όσο και από το Nissan Micra. Όπως ανακοίνωσε ο κατασκευαστής, στη βάση της γκάμας θα υπάρχει ο 1.000άρης τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας των 67 PS που θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων. 

Οι αγοραστές που επιθυμούν περισσότερη δύναμη θα μπορούν να επιλέξουν την έκδοση με τον ίδιο κινητήρα, ο οποίος όμως θα συνδυάζεται με turbo, εξάρι κιβώτιο ταχυτήτων και θα αποδίδει 91 PS. Κορυφαία επιλογή θα είναι η υβριδική πρόταση (HEV) με τον 1.600άρη κινητήρα βενζίνης, δύο ηλεκτροκινητήρες, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και συνδυαστική ισχύ 142 PS. 

Τέλος, έγινε γνωστό ότι το νέο Mitsubishi Colt θα κατασκευάζεται στη μονάδα παραγωγής του Clio, στην Προύσα της Τουρκίας. Όσο για τον βασικό ανταγωνιστή που θα συναντήσει στην κατηγορία, αυτός είναι το VW Polo, αν και οι Γερμανοί έχουν δηλώσει πως η εφαρμογή του Euro 7 θα τους οδηγήσει σε δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη διατήρηση του αυτοκινήτου στη γκάμα τους.