Mitsubishi ASX vs Renault Captur: Βρείτε τις διαφορές! (photos)


Με την πρώτη ματιά τα δύο μοντέλα δείχνουν να διαφέρουν μόνο στα... σήματα. Παρατηρώντας όμως καλύτερα αποκαλύπτονται μερικές ακόμα "διαφοροποιήσεις".

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/9/2022

Πριν από λίγες ώρες η Mitsubishi τράβηξε το κάλυμμα από το νέο ASX και η εικόνα που αποκαλύφθηκε ήταν... γνώριμη μιας και το μοντέλο έχει φορέσει το "κοστούμι" του Renault Captur. Πίσω από αυτή την εξέλιξη κρύβεται φυσικά η γνωστή συμμαχία "Renault-Nissan- Mitsubishi".

Όπως είναι αναμενόμενο τα δύο μοντέλα μοιράζονται την πλατφόρμα DMF-B, κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο, στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας, και με την πρώτη ματιά δείχνουν να διαφέρουν μόνο στα σήματα.

Πριν προχωρήσουμε σε μια πιο προσεκτική "ματιά" μεταξύ των δύο μοντέλων θα πρέπει να αναφέρουμε πως περιπτώσεις “κλωνοποίησης” ενός αυτοκινήτου έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν. Μερικές από αυτές ήταν τα ζευγάρια Kia Pride-Mazda 121, Suzuki Swift- Subaru Justy, ενώ πιο πρόσφατα έχουμε δει τα Toyota Yaris - Mazda2 Hybrid, Suzuki Swace-Toyota Corolla Hybrid, κ.α.

Το Mazda2 Hybrid που αποτελεί αντιγραφή του Toyota Yaris.
Το Mazda2 Hybrid που αποτελεί αντιγραφή του Toyota Yaris.

Μάλιστα έχει υπάρξει και... τριπλή αντιγραφή όπως οι περιπτώσεις των Toyota Aygo-Peugeot 107-Citroen C1 αλλά και τα Skoda Citigo- Seat Mii-Volkswagen up.

Αφήνουμε όμως κατά μέρους το παρελθόν και επιστρέφουμε στο σήμερα και συγκεκριμένα στα Mitsubishi ASX, Renault Captur όπου διαφέρουν στα... σημεία .

Οι "περισσότερες" αλλαγές εντοπίζονται στο μπροστινό μέρος των αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα η γρίλια μπορεί να έχει το ίδιο σχήμα ωστόσο στην περίπτωση του ASX έχουν προστεθεί τριγωνικά μέρη που δείχνουν προς το κεντρικά τοποθετημένο σήμα της Mitsubishi.

Από εκεί και πέρα τα LED φωτιστικά σώματα είναι πανομοιότυπα και φέρουν τον χαρακτηριστικό “C” σχεδιασμό. Ίδιοι είναι και οι δύο προφυλακτήρες αλλά και το σχήμα των αεραγωγών που ενσωματώνουν χαμηλά στα άκρα τους.

Στην πλαϊνή όψη των δύο αυτοκινήτων δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά, με τα μεταλλικά φινιρίσματα στη βάση των θυρών να διατηρούνται, όπως επίσης και ο σχεδιασμός στις ζάντες.

Κάποιος που προσέχει τις λεπτομέρειες μπορεί να διακρίνει ότι κάτω από τον καθρέφτη του ASX υπάρχει χρωμιωμένο σήμα που αναγράφει “Hybrid EV”. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι μιλάμε για την πρώτη full hybrid πρόταση της Mitsubishi στην ευρωπαϊκή αγορά, άρα κάπως έπρεπε να το τονίσουν.

Στο πίσω μέρος η ουσιαστική διαφορά εντοπίζεται στην ονομασία της εταιρείας που αναγράφεται στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι στην περίπτωση του Captur βλέπουμε και το σήμα της Renault, μέσα στο οποίο έχει τοποθετηθεί η κάμερα οπισθοπορείας. Από την άλλη στο ASX δεν υπάρχει σήμα της Mitsubishi και η κάμερα έχει ενσωματωθεί μέσα σε μία προεξοχή.

Τέλος, στο εσωτερικό η μόνη διαφοροποίηση έρχεται και εδώ από το σήμα που υπάρχει στο τιμόνι. Το κεντρικό μέρος του τιμονιού έχει δεχθεί τροποποίηση ώστε να μπορέσει αν ενσωματώσει το στρογγυλό logo της Mitsubishi, στην ίδια θέση που βρισκόταν πριν το “διαμάντι” της Renault.