Στο New Hampshire είναι νόμιμο να οδηγείς ιπτάμενα αυτοκίνητα


Η είδηση της ημέρας έρχεται από το New Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το οποίο κατέστη νόμιμο να οδηγείς ένα ιπτάμενο αυτοκινήτου με δίπλωμα οδήγησης.

  • 5/8/2020

Ένα σημαντικό εμπόδιο για κάθε νέα τεχνολογία που διεκδικεί θέση στην καθημερινότητά μας είναι η ύπαρξη του απαραίτητου νομικού πλαισίου που το οποίο θα τη συνοδεύει και θα τη θωρακίζει έναντι ερμηνειών και παρερμηνειών.

Αυτό επιχείρησε να κάνει και η πολιτεία του New Hampshire, η οποία κλήθηκε να αποφασίσει για το πόσο νόμιμο και… συνετό είναι να χειρίζεσαι ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο με το τυπικό δίπλωμα οδήγησης, αρκεί αυτό να κρατά τους τροχούς του στο έδαφος.

Ακούγεται παράλογο, ωστόσο, με μια δεύτερη ματιά η απόφαση της πολιτείας του New Hampshire φαντάζει απολύτως λογικής. Και αυτό γιατί ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο δεν παύει να είναι… αυτοκίνητο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν… αυτοκίνητο για όσο δεν ανοίγει τα φτερά του και δεν πετά στον ουρανό.

Διαθέτει άδεια κυκλοφορίας και όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που διέπουν και τα υπόλοιπα οχήματα. Φυσικά για οποιαδήποτε… εναέρια δραστηριότητα προβλέπονται διαφορετικοί κανονισμοί.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η απογείωση ή η προσγείωση του ιπτάμενου αυτοκινήτου σε χώρους πλην του αεροδρομίου, ενώ ο χειριστής του θα πρέπει να διαθέτει και την απαραίτητη πιστοποίηση από τους αρμόδιους φορείς που θα εγγυώνται τις… πτητικές ικανότητές τους.

Για την ώρα πάντως η ΟμοσπονδιακήΥπηρεσία Αεροπλοΐας δεν έχει εγκρίνει ακόμα τη χρήση κάποιου ιπτάμενου αυτοκινήτου γιατί πολύ απλά δεν έχει δεχθεί κάποιο σχετικό αίτημα.

Παρ’ όλα αυτά η πολιτεία του New Hampshire δείχνει έτοιμη να υποδεχθεί το μέλλον που προμηνύεται… ιπτάμενο.  

Διαβάστε επίσης:

Σε συνεργασία με την Uber το ιπτάμενο ταξί της Hyundai