Στο σφυρί η πιο άσχημη Ferrari όλων των εποχών (photos)


Έχουμε συνηθίσει τις λέξεις «άσχημη» και «Ferrari» να μην τις συναντάμε στην ίδια πρόταση. Όταν όμως στην εξίσωση μπαίνει το… εκλεπτυσμένο γούστο ενός πρίγκιπα τότε τα δεδομένα αλλάζουν.

  • 18/1/2022

Όπως ανακοινώθηκε από τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby έχει προγραμματιστεί για την δεύτερη μέρα του Φεβρουαρίου να πωληθεί σε δημοπρασία στο Παρίσι μια σπάνια Ferrari Meera S η οποία -επάξια- έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο άσχημα μοντέλα που κυκλοφόρησε η ιταλική φίρμα.

Το χέρι που επιμελήθηκε τη μορφή του αυτοκινήτου ήταν του θρυλικού σχεδιαστή Giovanni Michelotti ο οποίος ξεκίνησε το project λίγο πριν το θάνατό του μετά από ειδική παραγγελία που είχε υποβάλλει ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας, στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Η βάση πάνω στην οποία δούλεψε ο Michelotti αρχικά και ο γιος του στη συνέχεια, ήταν μία 400i η οποία δέχθηκε τόσες παρεμβάσεις από το γούστο του Σαουδάραβα που στο τέλος δεν θύμιζε σε τίποτα το αρχικό μοντέλο. Αναφορικά με τον κινητήρα θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Ferrari 400i χρησιμοποιούσε έναν V12 με χωρητικότητα 4.8 L. και αντί για καρμπιρατέρ το σύνολο έφερε σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού καυσίμου Bosch K-Jetronic.

Το πιο «ενδιαφέρον» σχεδιαστικό στοιχείο, που μπορείτε να εντοπίσετε και εσείς μέσα από τις φωτογραφίες της Meera S, είναι οι προεξοχές σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, ενώ τόσο η ουρά του αυτοκινήτου όσο και τα τελικά των εξατμίσεων κατά έναν περίεργο τρόπο κοιτάνε… προς τον ουρανό! Την  ίδια στιγμή αρκετοί είναι αυτοί που βλέποντας το μοντέλο θυμούνται το Mitsubishi Starion που κυκλοφόρησε την ίδια εποχή.

Σύμφωνα με τον οίκο RM Sotheby, το αυτοκίνητο είναι απολύτως λειτουργικό μετά την ενδελεχή διαδικασία συντήρησης που έγινε  το 2020 απ’ την Ferrari Classiche και η οποία κοστολογήθηκε στις 252.000€.