Το εσωτερικό αυτής της Porsche θα σε στείλει στον οφθαλμίατρο


Ο πρώην πρωθυπουργός του Κουβέιτ, Nasser Al-Mohammed Al-Sabah, αποφάσισε να πουλήσει την προσωπική του Porsche 911 Turbo και η αγγελία κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Όχι όμως για τους λόγους που θα επιθυμούσε….

  • 22/12/2021

Viral έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα αγγελία στην οποία πωλείται μια Porsche 911 Turbo  κατασκευής του 1998. Πρόκειται για το αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού του Κουβέιτ Nasser Al-Mohammed Al-Sabah o οποίος ψάχνοντας τρόπο να δαπανήσει τα αμέτρητα πλούτη του, μετέτρεψε το όχημα της γερμανικής φίρμας έτσι όπως κανένας άλλος δεν θα… τολμούσε.

Συγκεκριμένα ο Al-Sabah έστειλε το 2014 το αυτοκίνητο στην Porsche Classic  και παρουσίασε στους υπεύθυνους κάποιες πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις με τις οποίες, φανταζόμαστε, με το ζόρι συγκρατήθηκαν οι Γερμανοί για να μην βάλουν τα γέλια. Αρχικά ζήτησε το εξωτερικό της να βαφτεί στο χρώμα Vanilla Yellow. Μέχρι εδώ όλα καλά… Στη συνέχεια όμως ακολούθησε το "πανηγύρι" στο εσωτερικό.

Εκεί ο Κουβεϊτιανός ζήτησε να καλυφθούν τα πάντα με κίτρινες και πορτοκαλί δερμάτινες επενδύσεις με το τελικό αποτέλεσμα να δίνει την εντύπωση ότι κάποιος μπήκε με μπουκάλια κέτσαπ και μουστάρδας και άρχισε να τα εκτοξεύει προς κάθε κατεύθυνση. Το σύνολο έγινε ακόμα πιο… εντυπωσιακό με την προσθήκη ξύλινων πάνελ καθώς και τα αρχικά του ονόματός του στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το βάρους 1.500 kg αυτοκίνητο φέρει κινητήρα 3.6L με διπλό turbo, που αποδίδει 450PS. Επιταχύνει τα 0-100 km/h σε 3.6 sec. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 300 km/h. Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη 911 Turbo  ήταν η τελευταία αερόψυκτη έκδοση της δημοφιλούς σειράς.

Από εκεί και πέρα η 911 του  Al-Sabah έχει γράψει στο κοντέρ της μόλις 135 km, εκ των οποίων τα 106 km έγιναν μετά την μετατροπή. Ο επόμενος ιδιοκτήτης θα πρέπει να καταβάλει 888.888 δολάρια για να την αποκτήσει και είναι βέβαιο πως μετά από δύο ώρες oδήγησης θα χρειαστεί να κάτσει μπροστά από έναν λευκό τοίχο άλλες τόσες προκειμένου η όρασή του να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα.