Στο “σφυρί” μια απαστράπτουσα Ford Mustang Mach 1 του 1969


Έχοντας ως όπλα την προσεγμένη ανακατασκευή της αλλά και την πλούσια ιστορία της, το δημοφιλές muscle car ετοιμάζεται να βγει σε δημοπρασία στο Scottsdale των ΗΠΑ.

  • 5/1/2022

Η δημοπρασία της εμβληματικής Ford Mustang Mach 1 έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 22 με 30 Ιανουαρίου και θα διεξαχθεί από τον οίκο Barrett-Jackson. Εκεί, το μοντέλο θα βγει στο σφυρί “no reserve” που σημαίνει πως αν ο πλειοδότης κάνει χαμηλότερη προσφορά απ' την τιμή εκκίνησης, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει αναγκαστικά να τη δεχτεί.

Υπεύθυνος για την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Mach 1 είναι ο Αμερικανός μηχανικός Marcus Anghel ο οποίος κατά την ανακατασκευή χρησιμοποίησε ως επί το πλείστον original parts. Για το εξωτερικό επιλέχθηκε μία σκούρα απόχρωση του μωβ που κάνει αντίθεση με το μαύρο ματ καπό και τα κίτρινα αυτοκόλλητα. Χρώμιο συναντάμε στους προφυλακτήρες και στις ζάντες οι οποίες φέρουν ελαστικά της Goodyear  ενώ στο εσωτερικό δεσπόζουν οι δερμάτινες επενδύσεις, οι ξύλινες επιφάνειες και το τριάκτινο “old-school” τιμόνι.

Κάτω από το μαύρο καπό υπάρχει ένα ατμοσφαιρικός V8 των 7.000 c.c. που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 4 σχέσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έγιναν γνωστές, ούτε και τα χιλιόμετρα που έχει γράψει το οδόμετρό της. Κρίνοντας από τις φωτογραφίες, πάντως, όλα δείχνουν να έχουν συντηρηθεί στην εντέλεια.

Η Ford Mustang Mach 1 του 1969 υπήρξε ένα εμβληματικό μοντέλο της σειράς. Η επιτυχία που γνώρισε από την πρώτη κιόλας στιγμή ανάγκασε την Ford να σταματήσει την παραγωγή του GT και να επικεντρωθεί στο πολύ πιο δημοφιλές pony car. Συγκεκριμένα, το μοντέλο του '69 πούλησε 299.824 μονάδες ξεχωρίζοντας από τους “ανταγωνιστές” της εποχής όπως τα Chevy Camaro, Pontiac Firebird και Plymouth Barracuda.