Στους 422 ίππους η νέα Mercedes-AMG A 45


“Κλείδωσε” η ιπποδύναμη της νέας Mercedes-AMG A 45, η οποία θα φτάνει έως και τους 422 ίππους, διαθέτοντας μεταξύ άλλων και drift mode.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/2/2019

Σε δύο εκδόσεις ισχύος θα προσφέρεται η νέα Mercedes-AMG A 45, διατηρώντας ανάμεσα στις προδιαγραφές της τον δίλιτρο, προφανώς υπερτροφοδοτούμενο, κινητήρα βενζίνης όπως άλλωστε και το σύστημα τετρακίνησης.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η ιπποδύναμη των εκδόσεων του γερμανικού hot hatch θα φτάνει ακόμα και τους 422 ίππους, διεκδικώντας τον τίτλο του ισχυρότερου μικρομεσαίου της ευρωπαϊκής αγοράς και καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην αναλογία ισχύος/λίτρο στην κατηγορία των δίλιτρων κινητήρων ευρείας παραγωγής.

Δεδομένη, επίσης, θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία τετρακίνησης, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και το 100% της διαθέσιμης ροπής στον έναν από τους τέσσερις τροχούς.

Το σύστημα μετάδοσης θα συμπληρώνει το ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί και στην ταπεινότερη, σε επίπεδο ισχύος τουλάχιστον, Α 35 AMG.

Πάντως η γκάμα της νέας Α 45 θα διαθέτει δύο εκδόσεις ισχύος, ξεκινώντας από τους 387 ίππους, ενώ προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού θα προσφέρει και drift mode, κάτι που έλλειπε από την πρώτη γενιά του αυτοκινήτου.

Η διάθεση της νέας Mercedes-AMG A 45 πρόκειται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2019, χωρίς παρόλα αυτά να έχουν ανακοινωθεί επισήμως μέχρι σήμερα οι ακριβείς προδιαγραφές της.