Στους 500 ίππους η νέα Toyota Supra; (Video)


Η Toyota Supra επέστρεψε για δοκιμές στην πράσινη κόλαση, φουντώνοντας τις φήμες που τη θέλουν να αποκτά τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα της νέας BMW M3 και την ισχύ των 500 plus ίππων.

  • 27/9/2020

Η Toyota έχει βαλθεί να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα. Μετά την αναβίωση της Toyota Supra, την παραγωγή του semi-racing Toyota GR Yaris των 261 ίππων και την έναρξη των συζητήσεων για τη δεύτερη γενιά του GT 86, η ιαπωνική φίρμα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος (βλέπε Nurburgring) με σκοπό να βάλει τις τελευταίες πινελιές στην κορυφαία, κατά τα φαινόμενα, έκδοση της Supra.

H παρουσία του ιαπωνικού sportscar στην πράσινη κόλαση του Nurburgring επανέφερε στο προσκήνιο τις φήμες που θέλουν την Toyota να κάνει το επόμενο βήμα, τοποθετώντας κάτω από το καπό της νέας Supra τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα των νέων BMW M3 και M4.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Supra θα αποκτήσει πρόσβαση στους 500 plus ίππους του διπλά υπερτροφοδοτούμενου εξακύλινδρου κινητήρα των 3,0 λίτρων, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από εκείνους που θεώρησαν την επιστροφή του εμβληματικού τετράτροχου μετριοπαθή.

Η συνεργασία ανάμεσα στους δύο ομίλους αυτοκινητοβιομηχανιών έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που η BMW δεν θα διστάσει να χαρίσει στην Toyota λίγη από τη μαγεία του M Division, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ενισχύσει τη γραμμή παραγωγής του εν λόγω κινητήρα, ο οποίος πέρα από τις νέες BMW M3 και M4 εφοδιάζει και τις Χ3 M και X4 M.

Όπως και να έχει, αν οι φήμες επιβεβαιωθούν η Toyota θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση της δημιουργίας ενός πανίσχυρου πισωκίνητου sportscar, το οποίο αν μη τι άλλο θα καταφέρει να σταθεί αντάξιο των υψηλών προσδοκιών των φανατικών οπαδών της ιαπωνικής φίρμας.