Subaru Forester Facelift: Έτοιμη η ανανεωμένη έκδοση - Πότε έρχεται στην Ευρώπη


Νέα χρώματα, ανασχεδιασμένοι προβολείς και αναβαθμισμένη τεχνολογία ασφαλείας περιλαμβάνονται στην ανανέωση του Subaru Forester.

  • 14/6/2021

Η Subaru παρουσίασε το Forester πέμπτης γενιάς τον Μάρτιο του 2018 και με τους κύκλους ζωής των μοντέλων στην αυτοκινητοβιομηχανία να γίνονται όλο και μικρότεροι, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι η ανανεωμένη εκδοχή του είναι τώρα προ των πυλών στην Ιαπωνία. Το δημοφιλές ιαπωνικό crossover δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ, με την πιο εμφανή αλλαγή να βρίσκεται στην πρόσοψη, όπου και θα παρατηρήσουμε τους νέους επανασχεδιασμένους προβολείς.

Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει επίσης υποστεί μικρές αλλαγές, ενώ η μάσκα δεν φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από πριν, αλλά έχει πλέον πιο επίπεδη μορφή σχήματος. Επιπλέον, νέα μεταλλικά στοιχεία πλαισιώνουν το λογότυπο της Subaru και ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, τα φώτα ημέρας και οι προβολείς ομίχλης είναι τεχνολογίας LED.

Η Subaru προσφέρει νέας σχεδίασης αλουμινένιους τροχούς 18 ιντσών και προσθέτει τρία νέα χρώματα στη διαθέσιμη χρωματική παλέτα (Autumn Green Metallic, Cascade Green Silica, Brilliant Bronze Metallic) του Forester, το οποίο θα έρχεται σε 4 επίπεδα εξοπλισμού -Touring, X-Break, Advance και Sport- στην Ιαπωνία.

Μπαίνοντας στην καμπίνα, το Forester είναι σε μεγάλο βαθμό το ίδιο με πριν, αλλά με νέες επιλογές στην ταπετσαρία. Επιπλέον, το σύστημα EyeSight έχει αναβαθμιστεί με ευρύτερη γωνία για την κάμερα καθώς και βελτιωμένο λογισμικό. Η Subaru ισχυρίζεται ότι έχει κάνει αλλαγές στην ανάρτηση για να ενισχύσει την άνεση, ενώ το e-Active Shift Control είναι τώρα διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις που είναι εξοπλισμένες με τον υβριδικό κινητήρα e-Boxer. Το Forester στην ιαπωνική αγορά διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,8 λίτρων στην έκδοση Sport, με απόδοση 174 ίππων και 300 Nm ροπής.

Η Subaru δέχεται ήδη προπαραγγελίες για το ανανεωμένο Forester στην Ιαπωνία και αναμένουμε την αντίστοιχη έκδοση για την ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2021.