Συνεργασία Bosch και Nikola για κυψέλες καυσίμου


Όπως ανακοινώθηκε, η Bosch και η Nikola Corporation θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία κυψελών καυσίμου που θα χρησιμοποιούνται στα οχήματα της δεύτερης από το 2023 και έπειτα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/9/2021

Ο γερμανικός επιχειρηματικός κολοσσός της Bosch και η αμερικανική Nikola Corporation υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για τη δημιουργία κυψελών καυσίμου οι οποίες θα τοποθετούνται στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα της πρόσφατα ιδρυθείσας εταιρείας.

Όπως έγινε γνωστό, αυτές θα χρησιμοποιηθούν αρχικά στους τράκτορες που σκοπεύει να παράγει η Nikola και κατόπιν και στα οχήματά της, είτε τα επιβατικά είτε τα pickup μοντέλα της. Η Bosch, η οποία κατέχει ποσοστό 4,9% των μετοχών της εταιρείας, θα κατασκευάζει τις κυψέλες καυσίμου –όπως και άλλα απαραίτητα συστήματα για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα– στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στην πόλη Φοίνιξ, στην πολιτεία της Αριζόνα.

Στη συνέχεια, τα εξαρτήματα θα μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της Nikola που βρίσκονται στην πόλη Κούλιτζ, στην ίδια πολιτεία, για να ενσωματωθούν στα οχήματα που θα κατασκευάζονται εκεί. Η συνεργασία των δύο εταιρειών ανακοινώθηκε έπειτα από σχεδόν έναν μήνα μετά την απομάκρυνση του κ. Trevor Milton, του ιδρυτή της Nikola.

Ο κ. Milton κατηγορήθηκε για εξαπάτηση των μετόχων της εταιρείας του, καθώς τους υποσχόταν ότι αυτή διέθετε την κατάλληλη τεχνολογία και τεχνογνωσία για τη δημιουργία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων, χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στην αλήθεια, όπως αποδείχτηκε.