Συνεργασία FCA, Apple για ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα


Η FIAT Chrysler automobiles και η Hon Hai Precision Industry Co., κατασκευαστής του Apple iPhone στην Κίνα, θα συνεργαστούν για τη δημιουργία νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων εκεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/1/2020

Όπως ανακοινώθηκε, η FIAT Chrysler Automobiles και η κινεζική εταιρεία Hon Hai Precision Industry Co., η οποία κατασκευάζει τα iPhone για λογαριασμό της Apple στην ασιατική χώρα, πρόκειται να συστήσουν μια κοινοπραξία μέσω της οποίας θα εξελίξουν και θα κατασκευάσουν νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, καθεμιά από τις δύο θα κατέχει ποσοστό 50% και τα αυτοκίνητα που θα παράγονται θα προορίζονται αρχικά για την κινεζική αγορά, ενώ οι εξαγωγές τους σε άλλες χώρες θα ακολουθήσουν αργότερα. Η κοινοπραξία αυτή θεωρείται μία ακόμα προσπάθεια της Apple να εμπλακεί με κάποιον τρόπο στην αυτοκινητοβιομηχανία. Όσες φορές το έχει επιχειρήσει στο παρελθόν, δεν τελεσφόρησε η διαδικασία.

Ο κ. Young Liu, Πρόεδρος της Hon Hai Precision Industry Co., δήλωσε ότι η εταιρεία του θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την κατασκευή των απαιτούμενων μερών ενός οχήματος και την επιμελητεία αλλά όχι για τη συναρμολόγηση των αυτοκινήτων, την οποία θα κάνει η FIAT Chrysler Automobiles.