Συνεργασία Ford με Volkswagen για EV και αυτόνομη οδήγηση


ΠΑΡΟΤΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΙΣΩ, ΟΙ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ.

  • 15/5/2020

Από τα όσα ακούγονται, οι τελικές υπογραφές και από τις δύο πλευρές θα έχουν πέσει μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα. Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο όμιλοι βιάζονται να ξεκινήσουν τη συνεργασία τους, προσβλέποντας σε μία σημαντική οικονομία των ποσών που δαπανούν για την έρευνα, καθώς και σε επιτάχυνση των τελικών προϊόντων που θα προκύψουν.

Αναφορικά με τη Volkswagen, θα επενδύσει ένα ποσό της τάξης των 2,4 δις ευρώ στην εταιρία Argo AI, συνεργάτη της Ford που ειδικεύεται σε θέματα αυτόνομης οδήγησης. Αυτή, εντός του 2022 αναμένεται να βγάλει σε παραγωγή τα πρώτα robotaxis αλλά και αυτόνομα οχήματα μεταφοράς αγαθών, στην αγορά των ΗΠΑ.

Με τη σειρά της, η Ford, πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα ΜΕΒ του ομίλου Volkswagen σε τουλάχιστον ένα εμπορικό μοντέλο της για την Ευρωπαϊκή αγορά. Τέλος, αμφότερες οι εταιρίες, θα ξεκινήσουν να προσφέρουν τις δικές τους, κοινά εξελιγμένες, προτάσεις στις κατηγορίες των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων και των μεσαίων pickup. Ο χρονικός ορίζοντας που έχει τεθεί για τα παραπάνω είναι το 2022.