Συνεργασία Nissan με Apple βλέπει ο αμερικανικός Τύπος


Σύμφωνα με δημοσίευμα στον αμερικανικό Τύπο, η Nissan θα μπορούσε να είναι ο επόμενος συνομιλητής με την Apple, στην προσπάθεια της δεύτερης να δημιουργήσει το ηλεκτροκίνητο όχημά της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/2/2021

Το πρόσφατο «ναυάγιο» στις συνομιλίες του Ομίλου Hyundai-KIAμε την Apple για το ενδεχόμενο συνεργασίας με σκοπό την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της δεύτερης, άνοιξε τον δρόμο για την ανεύρεση νέου συνεργάτη,

Βάσει δημοσιεύματος στον αμερικανικό Τύπο, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των οικονομικών στοιχείων της Nissan για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 ο κ. Makoto Uchida, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Motor Co., δήλωσε σχετικά: «Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με εταιρείες που έχουν τη γνώση και μεγάλη εμπειρία».

Αυτή η δήλωσή του ερμηνεύτηκε από αναλυτές ότι δεν αφορά μόνο στο πλαίσιο του Ομίλου Renault Alliance στον οποίο ανήκει η ιαπωνική εταιρεία. Σύμφωνα με όσα εκτιμούν, ίσως έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να υπάρξουν συνομιλίες με στελέχη της Apple για τη δημιουργία του πολυαναφερόμενου  μοντέλου της δεύτερης.

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας δεν έχει αποκλείσει καμία παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία και οι Ιάπωνες έχουν έρεισμα. Μάλιστα, αυτήν την περίοδο, όπου ο Όμιλος Renault Alliance βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης της εσωτερικής διάρθρωσής του, η Nissan θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει την τεχνογνωσία της στην κατασκευή αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ η Apple να επωφεληθεί από τις ήδη έτοιμες δομές εγκαταστάσεων και δικτύου διανομής.