Συνεργασία της Sony με την Benteler για το Vision S


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, Η SONY ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ BENTELER ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/1/2020

Η Sony δημιούργησε αίσθηση με την παρουσίαση του πρωτότυπου ηλεκτροκίνητου Vision S στην έκθεση τεχνολογίας «CES» («Consumer Electronics Show»). Ο ιαπωνικός επιχειρηματικός κολοσσός πρόκειται να ξεκινήσει δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου εντός της χρονιάς –από τον προσεχή Απρίλιο, συγκεκριμένα– με σκοπό αυτό να μπει σε διαδικασία κατασκευής το συντομότερο. Όπως έγινε γνωστό, η Sony πρόκειται να συνεργαστεί με τη γερμανική εταιρεία Benteler Automotive Group, η οποία είναι προμηθευτής εξαρτημάτων για αυτοκινητοβιομηχανίες.

Εκπρόσωπος της Benteler ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσης ότι η γερμανική εταιρεία θα παρέχει τα απαραίτητα μέρη για τη δημιουργία του ηλεκτροκίνητου μοντέλου, χωρίς να διευκρινίσει ποια θα είναι αυτά. Όμως, η Benteler παρουσίασε στην έκθεση μία πλατφόρμα για αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, την οποία ονομάζει «Electric Drive System». Πιθανότατα, αυτή (ή κάποια τμήματά της), θα χρησιμοποιηθεί στο αυτοκίνητο της Sony.