Συνεργασία Volkswagen με τη Siemens


Με ανακοίνωσή του, ο Όμιλος Volkswagen γνωστοποίησε τη συνεργασία του με τη Siemens με σκοπό συνδεθεί στο βιομηχανικό αποθηκευτικό νέφος (industrial cloud) της Amazon. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/3/2019

Το «Volkswagen Industrial Cloud», όπως ονομάστηκε, έχει σκοπό να συνδέσει σε ένα κοινό «αποθηκευτικό νέφος» τα μηχανήματα και τις υπηρεσίες των 122 εργοστασίων που διαθέτει ο Όμιλος VAG σε όλο τον κόσμο. Όπως έγινε γνωστό, η Siemens επιλέχθηκε επειδή διαθέτει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Πρόσφατα, τα στελέχη της Volkswagen ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με την «Amazon» για τη συλλογή, αποθήκευση και διαχείριση πληροφοριών από όλα τα εργοστάσιά της, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας σε καθένα από αυτά, τη μείωση του κόστους και την καλύτερη συνεργασία μεταξύ του Ομίλου με τους προμηθευτές του.

Ο κ. Oliver Blume (Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της VW, υπεύθυνος για την παραγωγή), δήλωσε σχετικά: «Σκοπεύουμε να κάνουμε το “Volkswagen Industrial Cloud” ένα δίκτυο με ψηφιακές λειτουργίες για όλες τις εταιρείες που απαρτίζουν τον Όμιλο. Στη Siemens, βρήκαμε έναν ισχυρό συνεργάτη, με εξαιρετικό επίπεδο ψηφιοποίησης και βιομηχανικής εξειδίκευσης». Ο Όμιλος VAG συνεργάζεται ήδη με τη Siemens για την αυτοματοποίηση των γραμμών παραγωγής των μοντέλων της καθώς και στη δημιουργία σύγχρονων ψηφιακών κέντρων.