Σύντομα η παρουσίαση του πρωτότυπου νέου Acura MDX


H Acura δημοσίευσε ένα σκίτσο στο οποίο φαίνεται το γενικό περίγραμμα του αμαξώματος που θα έχει το πρωτότυπο το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 14 Οκτωβρίου και από το οποίο θα προέλθει το καινούργιο MDX.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 2/10/2020

Η Acura, η θυγατρική της Honda η οποία αποτελεί το τμήμα κατασκευής μοντέλων της πολυτελούς κατηγορίας κυρίως για την αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο στο οποίο φαίνεται με αφαιρετικό τρόπο η μορφή που θα έχει το καινούργιο MDX. Αυτό το επταθέσιο crossover/SUV μοντέλο είναι άγνωστο στην καθ’ ημάς Δύση αλλά αρκετά δημοφιλές στις αγορές της Βόρειας Αμερικής. Το αναφέρουμε επειδή έχει στοιχεία τα οποία περνούν και στα μοντέλα της Honda αναφορικά με την ποιότητα των υλικών και κατασκευής. Το συγκεκριμένο μοντέλο διατίθεται ως Honda MDX στις αγορές της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας.

Όπως ανακοινώθηκε, το πρωτότυπο της νέας γενιάς του Acura MDX θα παρουσιαστεί στις 14 Οκτωβρίου, ενώ το καινούργιο μοντέλο θα ακολουθήσει εντός του 2021. Η παρούσα γενιά του, η τρίτη κατά σειρά (φωτογραφία επάνω), διακρίνεται για το σχήμα της μάσκας και την καμπυλοειδή γραμμή στο πίσω μέρος. Το νέο μοντέλο θα διατηρεί πολλά στοιχεία από το υπάρχον αλλά θα είναι πιο «επιθετικό» και «αθλητικό» σε σχεδίαση, σύμφωνα με την Acura. Όπως έγινε γνωστό, θα διατίθεται τόσο με τετρακύλινδρο δίλιτρο turbo κινητήρα μέγιστης ισχύος 276 PS, όσο και με τον υπερτροφοδοτούμενο τρίλιτρο V6 των 359 PS. Τέλος, το καινούργιο MDX θα είναι διαθέσιμο σε δικίνητη και σε τετρακίνητη έκδοση.