Συσσωρευτής 113 kWh για το ηλεκτρικό Lucid Air


Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι το Lucid Air θα φορτίζει εξαιρετικά γρήγορα και θα έχει κορυφαία αυτονομία στα 832 km. Τώρα μαθαίνουμε ότι ο συσσωρευτής του θα είναι χωρητικότητας 113 kWh.

  • 28/8/2020

Καθώς οι μέρες περνούν μέχρι το ντεμπούτο του νέου EV αυτοκινήτου, στις 9 Σεπτεμβρίου, έχουμε λεπτομέρειες σχετικά με τη μπαταρία του. Κάτω λοιπόν από το κομψό αμάξωμα του Lucid Air θα τοποθετείται μια μπαταρία 113 kWh, ελαφρώς μικρότερη δηλαδή από την μπαταρία των 130 kWh που πιστεύαμε αρχικά ότι θα είχε το Air. Σύμφωνα με την Lucid, η μπαταρία του Air δεν έχει κατασκευαστεί μόνο για να προσφέρει εξαιρετική αυτονομία αλλά έχει επίσης σχεδιαστεί για να είναι συμπαγής και με μεγάλη ενεργειακή χωρητικότητα επιτρέποντας στον κατασκευαστή να μεγιστοποιεί τον εσωτερικό χώρο. Το Air έχει επίσης ένα μπροστινό πόρτ μπαγκαζ που προσφέρει 280 λίτρα χώρου και συνολικά, προσφέρει 739 λίτρα χώρου αποσκευών.

Όπως υποστηρίζει και ο Peter Rawlinson, διευθύνων σύμβουλος και τεχνικός σύμβουλος της εταιρίας, «Είναι σχετικά εύκολο να επιτευχθεί μεγαλύτερη αυτονομία με την προσθήκη προοδευτικά περισσότερων μπαταριών, αλλά η απόκτηση «χαζής εμβέλειας» με αυτόν τον τρόπο αυξάνει το βάρος και το κόστος και μειώνει τον εσωτερικό χώρο. Το Lucid Air έχει επιτύχει την αξιοσημείωτη αυτονομία του, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το μέγεθος της μπαταρίας χάρη στην in-house τεχνολογία που διαθέτει, οδηγώντας σε μία σημαντική εξέλιξη στο θέμα της συνολικής απόδοσης του οχήματος».