Τα MG επιστρέφουν στην Ευρώπη


Όπως ανακοινώθηκε, η SAIC, η κινεζική εταιρεία που εξαγόρασε την MG, θα αρχίσει να εξάγει το νέο μοντέλο της στην Ευρώπη.

 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 1/10/2019

Η MG σταμάτησε την παραγωγή των μοντέλων της το 2005, όταν έκλεισε και το τελευταίο εργοστάσιο της Rover, στην οποία ανήκε. Η πάλαι ποτέ θρυλική, βρετανική εταιρεία εξαγοράστηκε το 2007 από τη SAIC Motor, η οποία απέκτησε τα δικαιώματα χρήσης των εμπορικών σημάτων της MG και κατασκευής των τότε υπαρχόντων μοντέλων της.

Οι Κινέζοι επένδυσαν στη βρετανική εταιρεία. Άρχισαν να σχεδιάζουν και να εξελίσσουν καινούργια μοντέλα τα οποία, αρχικά, πωλούνταν στην εγχώρια αγορά και κατόπιν σε όμορες χώρες της Κίνας. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε το καινούργιο εργοστάσιο της SAIC Motor στην πόλη Ningde, το οποίο κόστισε περίπου 650.000.000 ευρώ, και το οποίο έχει τη δυνατότητα κατασκευής 240.000 οχημάτων ετησίως.

Το MG eHS είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που βγήκε από τις γραμμές παραγωγής του. Είναι η Plug-in Hybrid εκδοχή του MG HS (φωτογραφίες), ενός crossover οχήματος compact διαστάσεων, το οποίο διατίθεται και με σύστημα τετρακίνησης. Το MG eHS είναι το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της εταιρείας το οποίο διατίθεται και σε εξηλεκτρισμένη εκδοχή του, μετά την αντίστοιχη έκδοση του MG6 sedan και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο MG EZS.

Όπως ανακοινώθηκε, τα ανώτατα στελέχη της SAIC Motors αποφάσισαν να διαθέσουν το MG eHS και στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά δεν διευκρίνισαν από ποιες χώρες της Γηραιάς ηπείρου θα γίνει η αρχή.