Τα Nissan Patrol και Mitsubishi Pajero ίσως έχουν την ίδια πλατφόρμα


Δύο κλασικά ονόματα της off road ιστορίας, από μεγάλοι αντίπαλοι γίνουν τελικά αδελφικοί φίλοι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/12/2019

Η τάση για συνεργασίες μεταξύ μεγάλων εταιριών έχει σημαντικά οφέλη, καθώς μειώνει αρκετά το κόστος εξέλιξης των αυτοκινήτων, ιδίως όταν πρόκειται για ομοειδή προϊόντα.

Σε κάποιες περιπτώσεις βοηθά να βγουν στην παραγωγή μοντέλα που υπό άλλες προϋποθέσεις δεν θα μπορούσαν να γίνουν μόνα τους (όπως η Toyota Supra) ενώ σε άλλες φέρνει κρατήσουν ζωντανά αυτοκίνητα αλλιώς θα οδηγούνταν προς κατάργηση όπως το Mitsubishi Pajero.

Πρόσφατες πληροφορίες θέλουν την Nissan και τη Mitsubishi να έχουν συμφωνήσει στην μεταξύ τους συνεργασία και στην από κοινού εξέλιξη των νέων Pajerο και Patrol.

Αυτά τα αυτοκίνητα έχουν σημαντικό κοινό σε κάποιες αγορές όπως για παράδειγμα η Αυστραλία όπου το Pajero συνεχίζει να πωλείται, παρά το γεγονός ότι έχει καταργηθεί στην Ιαπωνία, και έχοντας στην πλάτη του ήδη 14 χρόνια στην τελευταία του γενιά.

Ο πρόεδρος της Mitsubishi στην Αυστραλία άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει συζήτηση για συνεργασία των δύο εταιριών ώστε να υπάρξει ένα κοινό μοντέλο σε ότι αφορά το δάπεδο και τα μηχανικά μέρη μεταξύ του Pajero και του Patrol.

Μένει να δούμε αν όντως θα επιβεβαιωθούν αυτές οι φήμες για δύο από τα πιο ιστορικά ονόματα στα off road τεκταινόμενα εδώ και δεκαετίες.