Τα Renault του μέλλοντος θα έχουν και... τζάκι


Το "Renault For Russia" είναι μία μελέτη για το πως θα μπορούσαμε να βλέπουμε τα "αυτοκίνητα" στο μέλλον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/6/2019

Μέσα στο 2018 η Renault είχε παρουσιάζει τρία πρωτότυπα με τα χαρακτηριστικά ΕΖ πάνω στα οποία έδινε την δική της εκδοχή για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος με δυνατότητα αυτόνομης μετακίνησης. Η διαφοροποίηση της κλασικής αρχιτεκτονικής του αυτοκινήτου όπως το γνωρίζαμε ως τώρα δημιουργεί έναν μεγάλο ελεύθερο χώρο για τους επιβάτες, αφήνοντας την φαντασία των σχεδιαστών να οργιάσει.

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε δεν είναι μία προσπάθεια της ίδιας της Renault αλλά ακολουθεί την λογική των μοντέλων EZ με ένα εντελώς επαναστατικό σχεδιασμό. Είναι δημιούργημα του Artyom Trofimenko και ονομάζεται Renault for Russia. Kαι όπως βλέπουμε από τις εικόνες η καμπίνα είναι εντελώς ελεύθερη, απαλλαγμένη από τα μέχρι τώρα γνωστά χειριστήρια.

Υπάρχουν τέσσερα καθίσματα σε δύο σειρές τα οποία κοιτάζουν αντικριστά το ένα προς το άλλο, και στο κέντρο της καμπίνας είναι τοποθετημένο ένα μικρό ηλεκτρικό τζάκι. Το δάπεδο είναι καλυμμένο από μπλε LED φώτα, που σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα δίνουν μία πολύ φουτουριστική εμφάνιση στο αυτοκίνητο.

Από το συγκεκριμένο πρωτότυπο λείπουν όπως είναι φυσικό το τιμόνι, το ταμπλό, οι κλασικοί δείκτες ενώ όλα αυτά έχουν αντικατασταθεί από οθόνες που αποκαλύπτονται αυτόματα. Το εσωτερικό θυμίζει αρκετά το αντίστοιχο πρωτότυπο της Renault με την ονομασία EZ-Ultimo, δίνοντας περισσότερο την αίσθηση ενός lounge χώρου διαβίωσης παρά το σαλόνι ενός αυτοκινήτου όπως το είχαμε στο μυαλό μας μέχρι σήμερα.