Τα «σπάει» το ηχοσύστημα της νέας Corvette (video)


Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα που έχουν παρουσιαστεί τις τελευταίες μέρες είναι η νέα Corvette.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/8/2019

Οπότε λογικό είναι κάθε λεπτομέρεια του ολοκαίνουργιου αμερικανικού μοντέλου που για πρώτη φορά είναι κεντρομήχανο να μας απασχολεί συνεχώς. Αυτή την φορά το ενδιαφέρον στρέφεται στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου που κατά την Bose είναι το ισχυρότερο που έχει υπάρξει σε ένα διθέσιο σπορ κουπέ μοντέλο.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο αποτελείται από 14 ηχεία και το όλο πακέτο που αφορά στην κορυφαία έκδοση της Corvette ονομάζεται Bose Performance Series. Οι ειδικοί της Bose εξηγούν πως η μεταφορά του κινητήρα, από το καπό πίσω από τις πλάτες των δύο επιβατών, άλλαξε το σχήμα και το μέγεθος της καμπίνας.

Αυτόματα δημιουργήθηκε μία νέα πρόκληση με το όλο σύνολο να περιλαμβάνει ηχεία 2,5’’ και 3,5’’ μπροστά στον πίνακα οργάνων, ευρείας 4’’ και υψηλών συχνοτήτων 1’’ σε κάθε πόρτα, ένα ζευγάρι ευρείας 5,25’’ και τρία πρόσθετα Twiddler 3,25’’ στο πίσω μέρος. Σε κάθε πόρτα υπάρχει ενσωματωμένο από ένα 10ίντσο woofer της Bose.

"Από την αρχή, γνωρίζαμε ότι έπρεπε να φτιάξουμε ένα ηχοσύνολο που να απομονώνει ηχητικά τους επιβατές από το χώρο του κινητήρα στο πίσω μέρος, παρέχοντας παράλληλα ζωντανή απόδοση και καθαρό ήχο", εξηγεί ο Tadge Juechter, διευθύνων μηχανικός της Corvette. "Η τεχνολογία του συστήματος Bose στη νέα Chevrolet Corvette Stingray προσφέρει αυτή την προσεκτική ισορροπία". Η Bose αποτελεί συνεργάτη της Corvette από το 1984.