Τα Volvo XC60 & V60 αποκτούν Polestar εκδόσεις με 420 PS


Οι νέες κορυφαίες από πλευράς ισχύος εκδόσεις των εν λόγω Volvo θα είναι διαθέσιμες στην ευρωπαϊκή αγορά από το ερχόμενο καλοκαίρι.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/4/2019

Τα τελευταία χρόνια η Polestar μπορεί να έχει ανεξαρτητοποιηθεί ως σήμα και να δραστηριοποιείται με τα ηλεκτροϋβριδικά του ομίλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν συνεχίζει και ως ο γνωστός επίσημος βελτιωτής των συμβατικών εκδόσεων. Έτσι, μετά το S60 Polestar ακολουθούν τα XC60 και V60 στις εκδόσεις με τον ίδιο plug-in υβριδικό T8 Twin-Engine.

Ουσιαστικά πρόκειται για το δίλιτρο turbo βενζίνης που σε συνδυασμό με τον πίσω ηλεκτροκινητήρα αποδίδει συνολικά 420 PS και 669 Nm ροπής εμφανίζοντας αύξηση 15 PS και 33 Nm σε σχέση με την στάνταρ T8 έκδοση. Οι επιδόσεις δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί αλλά λαμβάνοντας υπόψη αυτές των απλών T8 τότε τα 0-100 km/h θα βρίσκονται αρκετά κάτω από τα πέντε δευτερόλεπτα.

Το αμάξωμα ξεχωρίζει από το πιο αεροδυναμικό σύνολο, τις τονισμένες λεπτομέρειες σε μαύρο και χρώμιο, τις νέας σχεδίασης ζάντες με τις εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά όταν η ανάρτηση έχει ενισχυμένα αμορτισέρ της Öhlins. Στο εσωτερικό υπάρχουν επιγραφές Polestar σε χρυσαφί και βουρτσισμένη απομίμηση μετάλλου στα πάνελ με τα σπορ καθίσματα να έχουν επένδυση από ειδικό δέρμα Nappa.