Teaser για την BMW iNext με την τεράστια οθόνη


Σε μία φωτογραφία που έδωσε η γερμανική εταιρία στην δημοσιότητα μας δείχνει απέξω το πάνω μέρος του ταμπλό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/5/2019

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς η προσοχή επικεντρώνεται στην πραγματικά τεράστια οθόνη που μάλιστα είναι και κυρτή και έχει μια ελαφριά κλίση προς την μεριά του οδηγού. Σε αυτή την Curved Display οθόνη, που πιθανότατα θα είναι σε συγκεκριμένο τμήμα της αφής, θα απεικονίζονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο και το σύστημα πολυμέσων. Θα προσφέρει μεγάλο εύρος εξατομίκευσης και ρυθμίσεων όπως σε ένα smartphone και θα έχει μη αντιθαμβωτικό κρύσταλλο υψηλής αντοχής. Η τεράστια οθόνη θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στο εσωτερικό του iNext και θα την διακατέχει μια πλευστή σχεδίαση.

«Η καμπύλη, ενιαία επιφάνεια απεικόνισης, είναι η κεντρική μονάδα ελέγχου και αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη εκδοχή οδηγοκεντρικής σχεδίασης. Καταλαμβάνει δεσπόζουσα θέση στο κέντρο, με εντυπωσιακή δομή και προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία απεικόνισης», εξηγεί ο Domagoj Dukec, Επικεφαλής του τμήματος BMW Design. «Το Curved Display κατασκευάζεται από υλικά υψηλής ποιότητας και ουσιαστικά αιωρείται στον πίνακα οργάνων, με αποτέλεσμα να θεωρείται στοιχείο κλειδί για το μοντέρνο, πολυτελές και ευρύχωρο περιβάλλον του BMW iNEXT».

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα το ηλεκτρικό SUV της BMW θα κατασκευάζεται από το 2021 στο εργοστάσιο στο Dingolfing της Γερμανίας. Θα εφοδιάζεται με το πέμπτης γενιάς ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης με την αυτονομία να φτάνει τα 600 km στον κύκλο WLTP. Επίσης το iNext θα εφοδιάζεται με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 3.