Teaser για το καινούργιο Infiniti QX55


H Infiniti δημοσίευσε ακόμα μια φωτογραφία του νέου QX55 στην οποία φαίνονται λεπτομέρειες από το πίσω μέρος του οχήματος. Όπως ανακοινώθηκε, το καινούργιο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί στις 11 Νοεμβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 6/8/2020

Οι άνθρωποι της Infiniti είχαν προγραμματίσει να παρουσιάσουν και να αρχίσουν την παραγωγή του QX55 εντός της χρονιάς, όμως η κρίση εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανέβαλε τα σχέδιά τους. Η ιαπωνική εταιρεία αναθεώρησε τη διαδικασία και ανακοίνωσε ότι η επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου της θα γίνει διαδικτυακά στις 11 Νοεμβρίου. Επίσης, η διάθεσή του στη αγορά αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021.

Το QX55 θα έχει κεκλιμένο αμάξωμα στο πίσω μέρος του (σαν coupé) και θα βασίζεται στο QX50. Στέλεχος της Infiniti είπε ότι ως την παρουσίαση του καινούργιου μοντέλου δεν θα δημοσιοποιηθούν στοιχεία που να αφορούν στα τεχνικά χαρακτηριστικά του ή τις επιδόσεις του. Ωστόσο, είναι φυσικό να έχουν χρησιμοποιηθεί τα μηχανικά μέρη του QX50. Συνεπώς, θα υπάρχει ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας τεχνολογίας «VC-Turbo» στον οποίο μεταβάλλεται η σχέση συμπίεσης (μεταξύ 8,0:1 και 14,0:1, αναλόγως του εφαρμοζόμενου φορτίου). Θυμίζουμε ότι η μέγιστη ισχύς του είναι 272 PS/5.600 rpm και η μέγιστη ροπή του 380 Nm/4.400 rpm. Το QX55 θα διατίθεται τόσο σε δικίνητη όσο και σε τετρακίνητη έκδοση.