Τεκμήρια: Καταργείται… η κατάργησή τους!


Πίσω ολοταχώς κάνει η κυβέρνηση στην κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, εκτιμώντας πώς οι θεσμοί θα δείξουν κόκκινη κάρτα!

  • 19/8/2019

Η αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών να πατάξει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί είναι η βασική αιτία που έβαλε σε δεύτερες σκέψεις την Κυβέρνηση για την σταδιακή κατάργηση των τεκμήριων διαβίωσης σε βάθος 4ετίας και την υποκατάστασή τους από έμμεσες τεχνικές ελέγχου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Εκτιμώντας πώς κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν δεκτό από τους θεσμούς και με ανοικτά καυτά μέτωπα διαπραγμάτευσης, όπως το αφορολόγητο και τα πλεονάσματα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιλέγει να κάνει ένα βήμα πίσω και να μη θέσει στο τραπέζι των θέμα των τεκμηρίων, που αποδεικνύεται αποτελεσματικό «εργαλείο» για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τα οποία, για το 2018 (εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2017), 3 στα 10 νοικοκυριά απέκρυψαν εισοδήματα και έπεσαν στην τσιμπίδα των τεκμηρίων: 1,92 εκατομμύριο Έλληνες φορολογούμενοι  απέκρυψαν έξτρα εισοδήματα 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ…

Διαβάστε ακόμη:

Αυτά είναι τα τεκμήρια διαβίωσης που εξακολουθούν να ισχύουν