Τέλος εποχής για το Volvo V40


Η Volvo ανακοίνωσε ότι σταμάτησε την παραγωγή του V40 στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στη Βελγική πόλη Ghent, βάζοντας τέλος στην εμπορική πορεία του. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/7/2019

Περίπου επτά χρόνια έπειτα από την παρουσίασή του, το Volvo V40 σταματά να κατασκευάζεται, βάζοντας τέλος σε ένα μοντέλο το οποίο, το 2012, άλλαξε τα δεδομένα τόσο για τη σουηδική εταιρεία όσο και για την κατηγορία των πολυτελών μικρομεσαίων αυτοκινήτων. Το κορυφαίο επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που παρείχε αποτέλεσε αντικείμενο μίμησης από τους άμεσους ανταγωνιστές του, γεγονός που αναβάθμισε σημαντικά τα δεδομένα σε αυτή την κατηγορία. Χαρακτηριστικό ήταν ο αερόσακος για τους πεζούς και το ενισχυμένο πλαίσιο για την προστασία των επιβατών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η Volvo, σε αυτή την επταετία έχουν πουληθεί περισσότερα από 667.530 μονάδες τόσο του V40 όσο και του V40 Cross Country. Τα στελέχη της εταιρείας αποφάσισαν να μην παρουσιάσουν κάποιον άμεσο αντικαταστάτη του αλλά να δημιουργήσουν ένα καινούργιο μοντέλο το οποίο να είναι crossover, το οποίο θα τοποθετηθεί μια κατηγορία κάτω από το XC40. Προ το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο, ωστόσο θα βασίζεται στην πλατφόρμα «Compact Modular Architecture» («CMA») και αναμένεται να έχει σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο 40.2 το οποίο παρουσιάστηκε το 2016. Θυμίζουμε ότι από αυτό –αισθητικά- προέκυψε το ηλεκτροκίνητο Polestar 2.