Τέλος o Grosjean από την Haas. Ανοίγει ο δρόμος για τον Schumacher


O R. Grosjean αποτελεί και επισήμως παρελθόν από την ομάδα της Haas μετά την ανακοίνωση του ίδιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη μάχη της διαδοχής του Γάλλου και ο M. Schumacher.

  • 22/10/2020

Παρελθόν από την Haas αποτελεί ο R. Grosjean. O Γάλλος ανακοίνωσε ο ίδιος την αποχώρησή του από την αμερικανική ομάδα στον προσωπικό του λογαριασμό σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά και το τέλος της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

"Το τελευταίο κεφάλαιο έκλεισε και το βιβλίο τελείωσε.  Είμαι με την ομάδα Haas F1 από την πρώτη μέρα. Πέντε χρόνια κατά τα οποία είχαμε καλές και κακές στιγμές, κατακτήσαμε 110 πόντους σε 92 αγώνες, αλλά το ταξίδι άξιζε. Έχω μάθει πολλά, βελτιώθηκα σαν οδηγός και σαν άνθρωπος.

Ελπίζω ότι βοήθησα και τους ανθρώπους της ομάδας να βελτιωθούν. Αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη μου υπερηφάνεια, περισσότερο από οποιονδήποτε από τους πρώτους αγώνες το 2016 ή την τέταρτη θέση στο αυστριακό GP του 2018. Εύχομαι στην ομάδα το καλύτερο για το μέλλον."

Ήταν το μήνυμα του Γάλλου με το οποίο θέλησε να αποχαιρετήσει την ομάδα του. Την ίδια «τύχη» βέβαια αναμένεται να έχει και ο ομόσταυλός του στην Hass, K. Magnussen, η απόδοση του οποίου δεν έχει αφήσει ικανοποιημένους του Αμερικανούς.

Αν και εφόσον το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί, τότε υπάρχουν τρεις πιλότοι που πρόκειται να διεκδικήσουν τις δύο θέσεις στην ομάδα της Haas. O γνωστός σε όλους S. Perez, ο οποίος έχασε τη θέση στη Racing Point από τον S. Vettel, o Μ. Schumacher που προέρχεται από τις ακαδημίες της Ferrari και ο Ρώσος Ν. Mazepin, o οποίος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Formula 2.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν αποκλείει συνεργασία με τη Renault η Haas