Τέλος στη συνεργασία του Ken Block με τη Ford (Video)


Με επίσημη ανακοίνωσή της η Hoonigan Racing γνωστοποίησε ότι ο Ken Block δεν αποτελεί συνεργάτη της Ford από τις αρχές Ιανουαρίου. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/1/2021

H Hoonigan Racing Division, η ομάδα που ίδρυσε ο Ken Block, βρίσκεται σε αναζήτηση νέας αυτοκινητοβιομηχανίας για συνεργασία, καθώς στο τέλος του 2020 έληξε η δεκαετής επαγγελματική σχέση του θεαματικού οδηγού με τη Ford. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα, ο Block είναι πλέον «ελεύθερος αντιπρόσωπος» από την Πρωτοχρονιά. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος διακοπής της συνεργασίας του με την «Μπλε Οβάλ» και ο ίδιος δήλωσε ότι πρόκειται για μια αμοιβαία απόφαση. Επίσης, ο κ. Jim Farley, ο πρόσφατα διορισμένος Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, εμφανίστηκε σε ένα γεμάτο αναμνήσεις και συναισθηματισμό βίντεο της Ford Performance να ευχαριστεί τον Ken Block για την επαγγελματική συνύπαρξή τους. 

Σε δήλωσή του, ο ταλαντούχος οδηγός επεσήμανε: «Ήταν εκπληκτική η συνεργασία μου με τη Ford την τελευταία δεκαετία. Από τη συμμετοχή μου στους αγώνες σε όλο τον κόσμο, μέχρι την επίτευξη μισού εκατομμυρίου θεάσεων από το “Gymkhana ΙΙΙ” μέχρι το “Gymkhana X”, έως και τη δημιουργία της σειράς “Gymkhana Files” για την “Amazon”, η οποία κέρδισε το βραβείο “Emmy”. Ήταν μια σπουδαία συνεργασία από την οποία προέκυψε η δημιουργία των Mustang Hoonicorn AWD και F-150 Hoonitruck».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί για ποια εταιρεία θα οδηγεί εφεξής ο Ken Block. Θυμίσουμε ότι στο παρελθόν έχει βρεθεί πίσω από το τιμόνι του Subaru Impreza WRX STI, τόσο στις ειδικές διαδρομές ράλι όσο και στο βίντεο του «Gymkhana II». Υπάρχει πιθανότητα, λοιπόν, να συνεργαστεί πάλι με την ιαπωνική εταιρεία. Εκτός αυτής, υπάρχει το ενδεχόμενο να οδηγήσει για την Dodge (η οποία έχει δημιουργήσει το Challenger Hellcat Redeye), για την Toyota (την GR Corolla) ή ακόμη και για την Tesla. Ας θυμηθούμε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες που μας προσέφερε ο Block με τα οχήματα της Ford.