Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και over-the-air αναβαθμίσεις για το Genesis GV60


Ένα μήνα μετά την αποκάλυψη του νέου Genesis GV60, η πολυτελής θυγατρική της Hyundai δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου Face Connect που ενσωματώνει το αμιγώς ηλεκτρικό crossover της.

  • 17/9/2021

Το νέο Genesis GV60 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover από την πολυτελή θυγατρική της Hyundai  που αναμένεται να έρθει και στην Ευρώπη στα επόμενα χρόνια.

Το νέο GV60  δείχνει το πόσο σοβαρά έχουν πάρει οι ιθύνοντες της Hyundai  την ηλεκτροκίνηση και βασίζεται στην ειδικά εξελιγμένη για ηλεκτροκίνητα οχήματα πλατφόρμα του Ομίλου, E-GMP (Electric-Global Modular Platform), την ίδια την οποία χρησιμοποιούν και τα Hyundai Ioniq 5 και Kia EV6, κάτι που σημαίνει προφανώς ότι και οι διαστάσεις του θα είναι ανάλογες.

To GV60  μπορεί επομένως να θεωρηθεί σαν μία πιο πολυτελής εναλλακτική από τα άλλα δύο αδελφά του μοντέλα και ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα των υπόλοιπων μοντέλων που έχουμε δει με τα σήματα της Genesis.

Σήμερα, η premium κορεάτικη φίρμα έκανε γνωστό ότι το GV60  θα εξοπλίζεται με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, με την ονομασία Face Connect. Η τεχνολογία Face Connect κάνει ντεμπούτο στο GV60, το οποίο θα είναι το πρώτο μοντέλο της Genesis που την ενσωματώνει και αργότερα το εν λόγω σύστημα να εισαχθεί σταδιακά σε όλη τη γκάμα.

Το αυτοκίνητο που θα διαθέτει σύστημα αναγνώρισης προσώπου που επιτρέπει το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών, χωρίς τη χρήση έξυπνου κλειδιού.

Το Face Connect ενσωματώνει μία κάμερα Near Infra-Red (NIR) στην μεσαία κολώνα του αυτοκινήτου, που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε όλες τις συνθήκες φωτισμού και φυσικά και σε απόλυτο σκοτάδι. Το σύστημα μπορεί να καταχωρήσει έως δύο πρόσωπα, με κάθε ένα από αυτά να αποθηκεύεται σε δικό του προφίλ, και το αυτοκίνητο θα προσαρμόζει αυτόματα σε κάθε προφίλ όλες τις παραμέτρους (θέση καθίσματος, τιμονιού, καθρεφτών, ρυθμίσεις του infotainment κλπ.).

Η τεχνολογία Face Connect λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα ελέγχου ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων (Fingerprint Authentication System), που έχει ήδη εισαχθεί από τη Genesis. Έτσι, ενώ το αυτοκίνητο θα κλειδώνει και ξεκλειδώνει με αναγνώριση του προσώπου, ο οδηγός θα πρέπει να σαρώσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να εκκινήσει το αυτοκίνητο.

Παράλληλα, το Face Connect θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αφήνουν το έξυπνο κλειδί στο αυτοκίνητο και να το κλειδώνουν χρησιμοποιώντας το σύστημα αναγνώρισης προσώπου και να μην ανησυχούν αν έχουν μαζί τους το κλειδί, ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο να το χάσουν κάπου.

Η Genesis μάλιστα, αναφέρει ότι αντικατέστησε την πρόσβαση με κωδικό PIN και πλέον χρησιμοποιεί τον έλεγχο ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων για διάφορες δυνατότητες, όπως πληρωμές εντός οχήματος και ενεργοποίηση της λειτουργίας Valet παρκαρίσματος.

Κλείνοντας, η Genesis ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε την over-the-air τεχνολογία ενημέρωσης λογισμικού, η οποία προηγουμένως περιοριζόταν σε λειτουργίες του infotainment, όπως η πλοήγηση, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το head-up display και πλέον το σύστημα μπορεί να αναβαθμίσει και μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, όπως την κεντρική μονάδα ελέγχου, την ανάρτηση, τα φρένα, το τιμόνι και τους αερόσακους.