Τεχνολογία για πράσινα φανάρια από την Audi


Η AUDI ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΙ, ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΕΣ.

  • 20/2/2019

Οι φωτεινοί σηματοδότες στις πόλεις ναι μεν εξασφαλίζουν την ορθή μετακίνηση οχημάτων κάθε είδους και μεγέθους καθώς και των πεζών στα αστικά κέντρα αλλά, από την άλλη, αποτελούν ένα σοβαρό παράγοντα καθυστερήσεων.

Το ιδανικό θα ήταν όλα τα αυτοκίνητα που συναντά κανείς στο δρόμο του να ήταν πράσινα. Αυτό το ιδανικό, λοιπόν, σχεδόν το έχει επιτύχει η Audi, καθώς στο τεχνολογικό πακέτο της «Connect Prime» υπάρχει και μια λειτουργία την οποία ονομάζει «Green Light Optimization Speed Advisory». 

Η σκέψη πίσω από την ύπαρξή της -και με βάση τη διαθέσιμη τεχνολογία- είναι έξυπνη: το σύστημα του αυτοκινήτου επικοινωνεί με το σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας σε όσες πόλεις αυτό είναι εφικτό και κοινοποιεί στον οδηγό σε πόσο χρόνο το φανάρι μπροστά του θα αλλάξει χρώμα. Και επειδή αυτό στην καθημερινότητα δεν λέει πολλά, τον πληροφορεί και με ποια ταχύτητα πρέπει να κινηθεί προκειμένου το φανάρι να είναι πράσινο όταν φτάσει πλησίον του. Οι πληροφορίες αυτές προβάλλονται στην οθόνη του πίνακα οργάνων προκειμένου να γίνονται άμεσα αντιληπτές. 

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η συγκεκριμένη λειτουργία απαλλάσσει και τον οδηγό από το άγχος της ερώτησης για το πότε θα γίνει το επόμενο φανάρι κόκκινο και πόσο θα παραμείνει σταματημένος σε αυτό. Αν αναρωτιέται, φυσικά…