Θα αγοράζατε ένα ηλεκτρικό muscle car από την Dodge;


H έλευση της νέας εποχής της ηλεκτροκίνησης για την αμερικάνικη Dodge δεν σημαίνει και το τέλος των muscle cars. Το μέλλον τους ίσως είναι ηλεκτρικό! 

  • 25/5/2021

Η άφιξη των ηλεκτροκινητήρων στην αμερικάνικη Dodge δεν θα σημάνει και την εξαφάνιση των διάσημων muscle cars της. Αντίθετα, στελέχη της εταιρείας έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι σκοπεύουν να ανακαλύψουν ξανά αυτά τα αυτοκίνητα με μια νέα τεχνολογικά μορφή πλέον και φυσικά με νέους ηλεκτρικούς κινητήρες.

Στελέχη του τμήματος Βόρειας Αμερικής της Stellantis διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν μοντέλα για την πιο «ειδική» κατηγορία των muscle cars παρά την ουσιαστική στροφή στην ηλεκτροκίνηση που θα κάνουν οι μελλοντικές σειρές όλων των μοντέλων της εταιρείας.  

Η Dodge έχει κερδίσει φήμη και χρήματα εδώ και χρόνια χάρη στις πολλές εκδόσεις των Charger και Challenger, τα μοντέλα που παραμένουν πιστά στην κλασική συνταγή των muscle cars. Με εξαιρετικά απλή αρχιτεκτονική πλαισίων -ακόμα και ενός άκαμπτου πίσω άξονα- και τεράστιου κυβισμού κινητήρες υψηλής ισχύος, προσφέρονταν σε τιμές που ήταν  προσιτές για την αμερικάνικη αγορά.

Αν και θεωρητικά είναι πολύ ξεπερασμένα σε σύγκριση με τους εγχώριους αντιπάλους της, τα τρέχοντα Ford Mustang και Chevrolet Camaro, φαίνεται ότι η Dodge θέλει να επενδύσει σ’ αυτά. Η έλευση των ηλεκτρικών εκδόσεων στην γκάμα θα μπορούσε να επεκτείνει το χρόνο ζωής αυτών των θρυλικών αυτοκινήτων όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι υπεύθυνοι της Dodge γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι πελάτες αυτής της κατηγορίας είναι πολύ παραδοσιακοί. Και έτσι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι οι επόμενες γενιές των muscle cars τους δεν θα χάσουν το σχεδιαστικό ενδιαφέρον ή την ισχύ τους σε σύγκριση με τα σημερινά μοντέλα, χάρη στον ολικό ή μερικό (βλέπε υβριδική τεχνολογία) εξηλεκτρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Dodge Viper GTS: Μια «οχιά» που ταξίδεψε από το μέλλον

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.