Θα αγοράζατε ένα νέο, ηλεκτροκίνητο Autobianchi;


Ένα σχεδιαστικό project που επιχειρεί να αναβιώσει σχεδιαστικά το θρυλικό Autobianchi ξυπνά μνήμες από το ρομαντικό παρελθόν της αυτοκίνησης.

  • 27/4/2020

Όλοι όσοι ανδρώθηκαν τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 είναι σχεδόν σίγουρο ότι διαθέτουν εικόνες ή ακόμα και εμπειρίες από ένα καλοβαλμένο αυτοκίνητο πόλης το οποίο κατά πολλούς αποτέλεσε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τετράτροχα δείγματα εκείνης της εποχής.

Ο λόγος φυσικά για το θρυλικό Autobianchi το οποίο διατηρήθηκε στη γραμμή παραγωγής για σχεδόν 30 χρόνια πριν παραδώσει τη θέση του στη Lancia Y10, γράφοντας τη δική του χρυσή σελίδα στην ιστορία της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σήμερα, το Autobianchi A112, όπως ήταν η πλήρης ονομασία του, επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας χάρη σε ένα φιλόδοξο σχεδιαστικό project που επιχειρεί να αναβιώσει τον αστικό και ταυτόχρονα δυναμικό προσανατολισμό του.

Οι σχεδιαστικές επιρροές από τον μακρινό πρόγονό του είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, μιας και οι κυκλικοί προβολείς του μπροστινού τμήματος και ο γεωμετρικός σχεδιασμός  των πίσω  παραπέμπουν εμμέσως πλην σαφώς στο  ένδοξο παρελθόν του αυτοκινήτου.

Το σχεδιαστικό project έχει βασιστεί πάνω στα τεχνικά δεδομένα του ηλεκτροκίνητου Fiat 500 χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι οι Ιταλοί είναι διατεθειμένοι να αναβιώσουν το Autobianchi, την ίδια στιγμή που ένα άλλο ένδοξο brand (βλέπε Lancia) κρατιέται με νύχια και με δόντια στη ζωή, εκθέτοντας με κάθε ευκαιρία τις επιλογές του ιταλικού ομίλου.

Όπως και να έχει, η ψηφιακή αποτύπωση του σύγχρονου Autobianchi ξυπνά μνήμες από εκείνη την εποχή στην οποία ένας μικρός σε κυβισμό αλλά ψυχωμένος κινητήρας και ένα ελαφρύ σασί αποτελούσαν τα βασικά συστατικά μιας άνευ προηγουμένου επιτυχίας.

Διαβάστε επίσης: 

Mια Lancia Ypsilon από το μέλλον