Θα αγοράζατε μια κινέζικη "fake" Mercedes-Benz G-Class;


Το όνειρο απόκτησης μιας Mercedes-Benz G-Class φέρνει πιο κοντά η κινεζική BAIC η οποία διαθέτει πλέον στην γκάμα της τον κλώνο του εμβληματικού οffroader.

  • 26/11/2019

Αν ποτέ στο παρελθόν αναζητούσατε έναν τρόπο ώστε να αποκτήσετε το εμβληματικότερο offroader των ημερών μας, τότε η είδηση ότι η κινεζική BAIC διαθέτει στην γκάμα της τον κλώνο της περίφημης Mercedes-Benz G-Class ίσως να σας ενδιαφέρει.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη, ούτε φυσικά και η τελευταία φορά που οι Κινέζοι επιχειρούν να κοπιάρουν τετράτροχα τα οποία έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, μόνο που αυτήν τη φορά η BAIC θέλησε να δημιουργήσει μια ολόκληρη γκάμα μοντέλων που παραπέμπουν στην Mercedes-Benz G-Class.

Αξίζει, λοιπόν, να σημειωθεί ότι στη μακρινή Κίνα μπορεί κανείς να αποκτήσει μια G-Class της BAIC με τέσσερις ή με έξι τροχούς ή ακόμα και με στρατιωτική περιβολή, ενώ την πολυτέλεια της επιλογής προσφέρει και η γκάμα των κινητήρων, η οποία διαμορφώνεται από δύο τετρακύλινδρα-υπερτροφοδοτούμενα σύνολα χωρητικότητας 2,0 και 2,3 λίτρων.

Οι συγκεκριμένοι κινητήρες βασίζονται σε εκείνους που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν η Saab, ενώ πέρα από τα τετρακύλινδρα σύνολα των Σουηδών, η BAIC διαθέτει τα δικαιώματα παραγωγής των πλαισίων στα οποία βασίστηκαν τα Saab 9-3 και 9-5.