Θα κατασκευαστεί η Aston Martin V12 Speedster


Από την Aston Martin επιβεβαιώθηκε ότι η V12 Speedster θα μπει σε διαδικασία παραγωγής και ότι θα κατασκευαστούν μόλις 88 μονάδες του νέου μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/1/2020

Η Aston Martin V12 Speedster, το διθέσιο roadster που σχεδιάστηκε για να τιμήσει την DBR1 η οποία κέρδισε τις «24 Ώρες του Le-Mans» το 1959 αλλά και να επαναφέρει το πρωτότυπο CC100 Speedster (το οποίο δημιουργήθηκε το 2013 για να τιμηθούν τότε τα 100 χρόνια από την ίδρυση της βρετανικής εταιρείας), θα μπει σε διαδικασία παραγωγής.

Η V12 Speedster δημιουργήθηκε κατά παραγγελία από μια ομάδα στελεχών της Aston Martin με σκοπό να φέρει τη σχεδιαστική, κατασκευαστική και σπορ επιδόσεων παράδοση της εταιρείας. Θεωρείται ένα σύγχρονο αυθεντικό όχημα επιδόσεων, με προηγμένη τεχνολογία από την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροναυπηγική και –σύμφωνα με τη εταιρεία– αναμένεται να προσφέρει πρωτόγνωρη εμπειρία επιδόσεων και δυναμικής συμπεριφοράς σε οδηγό και συνοδηγό.

Το νέο μοντέλο της Aston Martin θα διαθέτει τον χωρητικότητας 5,2 λίτρων V12 Twin Turbo βενζινοκινητήρα ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 700 PS και μέγιστη ροπή 700 Nm. Θα κατασκευαστεί μόλις σε 88 αριθμημένες μονάδες, όπως δήλωσε ο κ. Andy Palmer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin Lagonda. Ο ίδιος επισήμανε λέγοντας: «Με υπερηφάνεια, επιβεβαιώνουμε τη δημιουργία της V12 Speedster η οποία δεν δείχνει μόνο τη φιλοδοξία και την ιδιοφυία της βρετανικής εταιρείας, διατρανώνει και την πλούσια και απαράμιλλη κληρονομιά μας. Οι 88 ενθουσιώδεις οδηγοί και συλλέκτες που θα εξασφαλίσουν τα κλειδιά αυτών των αυτοκινήτων μπορούν να είναι βέβαιοι ότι εξασφαλίζουν και ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι από την ιστορία της Aston Martin».