Θα υπάρξει Hyundai Tucson N;


Οι άνθρωποι της Hyundai κρατάνε ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους. Όπως φαίνεται όμως, το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην παραγωγή ενός Tucson N είναι παραπάνω από πιθανό.

  • 19/9/2020

Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν περίμενε την επιτυχία που θα σημείωνε το i30 N, το πρώτο πραγματικά σπορ αυτοκίνητο στη γκάμα της Κορεατικής φίρμας. Η αρχή όμως έγινε και άνοιξε την όρεξη σε πολύ κόσμο -στελέχη και φίλους της Hyundai- να περιμένουν τη συνέχεια. Γνωρίζουμε ήδη για το i20 N, αναμένουμε το Kona N, ενώ ακόμα ερωτηματικό υπάρχει στην περίπτωση του νέου Tucson.

Όπως δήλωσε στο Go Auto ο Lorenz Glaab, επί, κεφαλής του Hyundai global product management, «Έχουμε ένα τρέχον χαρτοφυλάκιο μοντέλων Ν και η σαφής πρόθεσή μας είναι να επενδύσουμε σε αυτό το χαρτοφυλάκιο. Τώρα ποια μοντέλα ακριβώς, πότε ακριβώς, είναι λίγο νωρίς να πω και λίγο νωρίτερα να το συζητήσουμε. Τα πάντα είναι πιθανά… Εάν πιστέψουμε ότι σε αυτή τη συγκεκριμένη κατηγορία SUV, έχει νόημα, τότε μπορούμε να κινηθούμε πολύ γρήγορα, θα έλεγα».

Αυτό δεν αποτελεί απαραίτητα επιβεβαίωση για την έλευση ενός Tucson N, η αλήθεια όμως είναι ότι πολλές φορές έχουν ακουστεί τα προηγούμενα χρόνια φήμες εκ των έσω για ένα τέτοιο μοντέλο. Η τελευταία έκανε λόγο για ένα αυτοκίνητο ισχύος 340 ίππων, ικανό να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερα από 6 sec. Άλλοι πάλι, πιο μετρημένοι, υπολογισμοί, μιλάνε για ένα μοντέλο με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,5 λίτρων, απόδοσης 290 ίππων.