«Θαρραλέος» οδηγός καταστρέφει μια πανάκριβη Ferrari 488 (video)


Όταν τα ηλεκτρονικά βοηθήματα σε ένα τόσο ισχυρό αυτοκίνητο, όπως η Ferrari 488 είναι απενεργοποιημένα, δεν θέλει και πολύ με μια απροσεξία, να βρεθείς στο …χαντάκι!

  • 7/5/2021

Τα σύγχρονα supercars είναι πολύ εύκολα στην οδήγησή τους. Τα συστήματα traction και stability control, με τα οποία είναι εφοδιασμένα,  επιτρέπουν και στους πιο αρχάριους να εκμεταλλευτούν στο maximum, όλη την ισχύ που διαθέτει ο κινητήρας. Αρκεί να είναι ενεργοποιημένα! Αν τα απενεργοποιήσει ο οδηγός και ειδικά εκείνος που έχει δεν έχει καθόλου ή ελάχιστη προηγούμενη εμπειρία με το «σπορ», τότε κινδυνεύει να βρεθεί προ εκπλήξεως, όπως συνέβη και με τον συγκεκριμένο της Ferrari 488 Pista.

Το video που ανέβηκε στο YouTube και στο Instagram πρόσφατα εμφανίζει μια κόκκινη Ferrari 488 να κατεβαίνει έναν δρόμο στην Ολλανδία. Σε ένα σημείο, ο οδηγός μοιάζε να επιβραδύνει κατεβάζοντας ταχύτητες, αλλά ξαφνικά πατάει το γκάζι και… το ιταλικό supercar διπλώνει ακαριαία μια και οι 720 ίπποι από τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 στους πίσω τροχούς, δεν τιθασεύονται και τόσο εύκολα.

Formula 1: Aκούστε για πρώτη φορά τον νέο κινητήρα της Ferrari

Από τη στιγμή που τα συστήματα είναι απενεργοποιημένα, το αυτοκίνητο χάνοντας την πρόσφυσή του με το οδόστρωμα, δεν κόβει καθόλου το γκάζι για να μειώσει ταχύτητα και ο οδηγός στην προσπάθειά του να το σώσει, υπερδιορθώνει και χάνει τον έλεγχο. Το αυτοκίνητο χτυπάει στο πεζοδρόμιο και μετά πέφτει στους θάμνους. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε από αυτό το ατυχές περιστατικό.

Δείτε την Ferrari 488 Pista να φθάνει στα 341 km/h! (Video)

Πληροφορίες για την αξία της ζημιάς δεν γνωρίζουμε, ωστόσο όπως και να ‘χει ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν θα κοστίζει και φτηνά, να το επιδιορθώσεις. Το πάθημα έγινε μάθημα λοιπόν. Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, με τα οποία είναι εφοδιασμένα όλα τα supercars είναι για να τα χρησιμοποιούμε. Διαφορετικά ένα στιγμιαίο λάθος ή «ατυχία», μπορεί να προβεί καταστροφική.