Τι παθαίνει ένα Toyota Hilux, αν το ρίξεις από τα 10.000 πόδια; (video)


Μετά την πτώση ενός Toyota Hilux από τα 200 πόδια στην εκπομπή Top Gear πριν από μερικά χρόνια, η νέα σκληρή «δοκιμασία» επιβίωσης είναι τα 10.000 πόδια.

  • 22/6/2021

Το δημοφιλές Toyota Hilux απογείωσε τη φήμη κυρίως χάρη στην εκπομπή αυτοκινήτου Top Gear, το οποίο το κατέταξε στο πιο σκληρό pickup που υπάρχει. Σε εκείνο το επεισόδιο, η ομάδα των παρουσιαστών έριξαν το αυτοκίνητο από τα 200 πόδια (61 μέτρα) και εκείνο κατάφερε να «επιβιώσει». Τώρα, η WhistlinDiesel, θέλει να δει τι θα συμβεί και από ύψος 50 φορές μεγαλύτερο, δηλαδή από τα 10.000 πόδια (3.084 μέτρα).

Για να πετύχουν τον σκοπό τους έχουν επιστρατεύσει ένα ελικόπτερο. Αρχικά ξεκινούν τις δοκιμές από τα 500 πόδια (152 μέτρα), που είναι ήδη 300 πόδια μεγαλύτερο ύψος, σε σχέση με εκείνου της εκπομπής του Top Gear. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπως και στο έδαφος έχουν τοποθετήσει κάμερες, ώστε να υπάρχει εικόνα από διαφορετική οπτική γωνία.

Το ιαπωνικό pickup προσγειώνεται με το μπροστινό μέρος πρώτα να χτυπά στο έδαφος, που σίγουρα δεν είναι αυτό που θα ήθελαν για να σωθεί όσο περισσότερο γίνεται. Ακόμα και από τη λήψη του ελικοπτέρου εκατοντάδες μέτρα στο αέρα, αντιλαμβάνεσαι πως το αποτέλεσμα θα είναι …«ζόρικο». Και όντως το …αναπόφευκτο επιβεβαιώνεται.

Ο στόχος των 10.000 ποδιών όμως παραμένει. Το Hilux ανυψώνεται με τη βοήθεια του ελικοπτέρου και η πτώση - κάθοδος προς το έδαφος ξεκινά. Το αυτοκίνητο περιστρέφεται και η διάρκεια που κάνει μέχρι να χτυπήσει το έδαφος είναι 29 δευτερόλεπτα. Θα ήταν ωραίο να υπήρχε και χρονόμετρο για να το καταγράφει.

Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν απέμεινε κάτι να θυμίζει Toyota Hilux, μετά τη σφοδρότατη σύγκρουση. Στη διάθεσή σας και το παρακάτω video.