Τι θα ακολουθήσει μετά το Opel Mokka X;


Και τυπικά πλέον το Mokka X έχει αφαιρεθεί από τους καταλόγους των επίσημων αντιπροσωπειών αφού η παραγωγή του ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/11/2019

Η Opel βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο η οποία πρόλαβε τα Grandland-X (το οποίο βασίζεται στο Peugeot 3008) και Crossland-X, αλλά όχι και το Mokka-X. Ειδικά το τελευταίο ήταν το πιο παλιό SUV στην γκάμα χρησιμοποιώντας μηχανικά μέρη από την General Motors. Έτσι, το Mokka-X έχει σταματήσει να παράγεται εδώ και μήνες και πλέον δεν υπάρχει καν στους τιμοκαταλόγους της ευρωπαϊκής αγοράς (υπάρχει ένα πολύ μικρό στοκ σε ελάχιστες χώρες).

Ωστόσο, ως μοντέλο θα συνεχίσει να υπάρχει και μάλιστα θα διατηρήσει την ονομασία του. Ως ένα SUV με μηδενικές εκπομπές ρύπων, το οποίο θα διαθέτει και εξηλεκτρισμένες απέναντι στα νέα Nissan Juke και Renault Captur. Έτσι λοιπόν το καινούργιο Mokka X θα χρησιμοποιήσει το νέο πλαίσιο που έχει ήδη παρουσιαστεί στις ηλεκτρικές εκδόσεις των DS3 Crossback, Peugeot 208/ 2008, Opel Corsa.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως το νέο SUV της Opel θα είναι ελάχιστα πιο μεγάλο σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 30 χιλιοστά που όλα θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη πιο άνετων χώρων για τους επιβάτες. Αξιοσημείωτο είναι πως με την έλευση του νέου Opel Mokka X κάπου μέσα στο 2020 τα μοναδικά μοντέλα με την πλατφόρμα της GM θα συνεχίσουν να είναι τα Astra και Insignia.