Τι θα κατασκευάζει το εργοστάσιο της VW στην Τουρκία;


Ένα δισεκατομμύριο ευρώ πρόκειται να επενδύσει o όμιλος VW στην Τουρκία για τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής στην οποία θα κατασκευάζονται προτάσεις της VW αλλά και της Skoda.

  • 2/10/2019

Στο προσκήνιο της επικαιρότητας επιστρέφει η επένδυση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο όμιλος VW για τις ανάγκες κατασκευής μιας νέας μονάδας παραγωγής στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το εργοστάσιο τoυ γερμανικού ομίλου, το οποίο θα ανεγερθεί σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πόλη της Σμύρνης, θα κατασκευάζει VW Passat και Skoda Superb.

Για την ακρίβεια, τα 2/3 της παραγωγικής δυναμικότητας των 300.000 μονάδων ετησίων θα αφιερωθούν στην κατασκευή του VW Passat και το υπόλοιπο θα αξιοποιηθεί για την παραγωγή του Skoda Superb.

H VW επέλεξε την Τουρκία με σκοπό να αξιοποιήσει τη γεωγραφική της θέση που της χαρίζει πρόσβαση σε αγορές της γηραιάς ηπείρου και της Ασίας, ενώ ταυτόχρονα θα της επιτρέψει να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια αγορά, τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της οποίας θα μπορούσαν να συγκριθούν με εκείνα της Γερμανίας.

Η κατασκευή του εργοστασίου υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει 4.000 νέες θέσεις εργασίας και η λειτουργία του είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2022.