Τι θα παρουσιάσει η Audi στην Σαγκάη;


To Al:me είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης που με την βοήθεια της αυτόνομης τεχνολογίας δεν θα έχει ανάγκη να βρίσκεται κάποιος στο τιμόνι του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/4/2019

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο του οποίου η Audi έδωσε τα πρώτα σκίτσα. Όπως μπορούμε να δούμε το Al:me έχει μια μεταμοντέρνα σχεδιαστική άποψη με πολύ μικρούς προβόλους και ανασηκωμένο πίσω μέρος. Όπως αναφέρει η Audi πρόκειται για το όραμα της εταιρίας στα μικρά αυτοκίνητα πόλης που θα κινούνται αυτόνομα στις μεγαλουπόλεις.

Στο εσωτερικό διακρίνεται μια μινιμάλ άποψη με το τιμόνι να είναι κομμένο στο πάνω μέρος του και να έχει κάποιους διακόπτες (προφανώς για την επιλογή κίνησης και για το αυτόνομο σύστημα). Μια high-tech διάσταση δίνει η ενιαία οθόνη που αγκαλιάζει το ταμπλό στο πάνω μέρος του.

Παράλληλα το Al:me θα έχει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία που θα περάσουν σε μελλοντικά μοντέλα της εταιρίας. Είναι ένα από τα δύο μοντέλα για τα οποία είχε μιλήσει ο υπεύθυνος σχεδιασμού Marc Lichte λέγοντας πως η σχεδιαστική αυτή γλώσσα είναι μπροστά 10-15 χρόνια. Εννοείται πως το Al:me είναι πλήρως ηλεκτρικό και μόνο με μπαταρίες.