Τι θα παρουσιάσει η Seat στην Γενεύη;


Ένα πολύ σημαντικό μοντέλο ετοιμάζεται να προλογίσει η ισπανική εταιρία. Αυτό θα είναι το πρώτο της ηλεκτρικό πάνω στην πλατφόρμα MEB.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/2/2019

Σε μικρή απόσταση από το εντυπωσιακό Cupra Formentor οι Ισπανοί θα παρουσιάσουν ένα concept για το πρώτο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτό δεν θα είναι το ηλεκτρικό Mii (που θα δούμε αργότερα με κοινά στοιχεία με το VW e-up!), αλλά ένα εντελώς νέο μοντέλο και το πρώτο με τα σήματα της Seat που θα χρησιμοποιήσει την πολυλεγόμενη πλατφόρμα MEB.  

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία αλλά θεωρείται σίγουρο πως κάτω από το αμάξωμα (που θα έχει το σχεδιαστικό μοτίβο της Seat) θα υπάρχει ότι έχουμε δει και στο VW ID Hatch (το μοντέλο της φωτογραφίας). Μάλιστα ο αρχισχεδιαστής της Seat, o Alejandro Mesoreno, είπε μεταξύ άλλων πως η σχεδίαση του ηλεκτρικού concept θα περάσει στο 97% στο μοντέλο παραγωγής που στην κορυφαία του έκδοση θα φτάνει περίπου τα 500 km αυτονομίας.

"Είμαστε το δεύτερο σήμα του ομίλου μετά την Volkswagen που θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα MEB. Αυτό και μόνο δείχνει την τοποθέτηση της μάρκας μας και πώς η διοίκηση του ομίλου βλέπει το ρόλο του Seat ", δήλωσε ο Luca de Meo στο παρασκήνιο της παρουσίασης του πρωτότυπου Minimo.

Αξιοσημείωτο είναι πως το νέο Leon, που θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά, θα έχει και plug-in υβριδική έκδοση στο πλαίσιο του Golf GTE.