Την 1η Ιανουαρίου 2018 η Volvo παρουσιάζει το Μέλλον της Ασφάλειας.


Την 1η Ιανουαρίου 2018 η Volvo παρουσιάζει το Mέλλον της Aσφάλειας μέσω ενός τηλεοπτικού spot, το οποίο θα ξεκινήσει να προβάλλεται ταυτόχρονα στα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας από το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου.

  • 26/12/2017

Στη Volvo οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί έχουν πάντα επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του μέσα στο αυτοκίνητο. Με αυτό τον τρόπο, όταν σχεδιάστηκε το νέο XC60 προσπάθησαν να φανταστούν ό,τι μπορεί να συμβεί μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο. Και κατέληξαν σε μία ιστορία που όσο και αν φαντάζει απίθανη μπορεί να είναι αληθινή: «Κάποιες φορές, οι στιγμές που δεν συνέβησαν ποτέ είναι οι πιο σημαντικές». 

Εκφραστής της τελευταίας λέξης της Volvo στην τεχνολογία ασφάλειας είναι το νέο XC60, στο οποίο τα πρωτοποριακά συστήματα: 

City Safety, σύστημα αποφυγής συγκρούσεων με προπορευόμενα οχήματα, πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα

Oncoming Lane Mitigation, σύστημα αποφυγής οδήγησης στο αντίθετο ρεύμα

Run–Off Road Mitigation, σύστημα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο
συνδυάζονται με steering support - αυτόματη υποβοήθηση στο τιμόνι, που εκτείνεται από ήπιες διορθωτικές κινήσεις έως και ενεργή ανακατεύθυνση αν κριθεί απαραίτητο, προκειμένου ο οδηγός να αποφύγει τον κίνδυνο.

Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία, σε συνδυασμό με την υψηλότερη μέχρι σήμερα βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP, καθιστούν αναμφίβολα το νέο XC60 ως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον πλανήτη. 

Και μια έμπρακτη απόδειξη για το μέλλον της ασφάλειας που οραματιζόμαστε, εκφρασμένο και ως Vision 2020 (Όραμα 2020), μέσω του οποίου η Volvo έχει δεσμευτεί να εξελίξει μέχρι το 2020 όλη την απαιτούμενη τεχνολογία, ώστε να μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε ένα καινούργιο Volvo.