To 2025 τα μισά VW που θα πωλούνται θα είναι SUV


Τίποτα δεν μπορεί να αναστρέψει την μόδα των SUV με την VW να υπολογίζει ότι θα είναι παραπάνω από το μισό της γκάμας της σε λίγα χρόνια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: VW
  • 16/1/2020

Όσοι υπολογίζουν ότι η μόδα των SUV θα καταλαγιάσει σχετικά σύντομα, μάλλον κάνουν λάθος. Και οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ετοιμάζονται για ακόμα μεγαλύτερες πωλήσεις αυτών των οχημάτων, καθώς οι τάσεις δείχνουν να μην φρενάρουν με τίποτα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η VW η οποία προβλέπει ότι το 50% των πωλήσεών της το 2025 θα αφορά SUV. Μάλιστα εκείνη την χρονιά υπολογίζει ότι στην γκάμα της θα έχει τουλάχιστον 30 διαφορετικά μοντέλα αυτής της κατηγορίας.

Οι χώρες που προβλέπεται να παρουσιάσουν την μεγαλύτερη άνοδο είναι η Κίνα και η Βόρεια και Νότια Αμερική.  Προς το παρόν η VW έχει στην γκάμα της τρία σημαντικά μοντέλα, με το Tiguan να έχει συμπληρώσει πλέον τα 5 εκατομμύρια πωλήσεις, όντας ένα από τα 10 πιο επιτυχημένα SUV. Το Touareg ανανεώθηκε φέτος συνεχίζοντας την πορεία του στην premium κατηγορία ενώ και το T-Roc που πρακτικά ξεκίνησε φέτος έχει ήδη σημειώσει εξαιρετική πορεία, με πάνω από 130.000 πωλήσεις.

Ήδη η γκάμα της VW μεγάλωσε ακόμα περισσότερο με το νέο μικρό T-Cross ενώ μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια, μέχρι το 2020 θα προστεθούν και τα ηλεκτρικά μοντέλα. Αντίστοιχη είναι και η πρόβλεψη για την Audi που και αυτή υπολογίζει ότι οι μισές πωλήσεις της το 2025 θα είναι SUV. Μάλιστα ήδη στην αγορά της Αμερικής, τα μοντέλα Q της εταιρίας έχουν ξεπεράσει για φέτος το 51% των πωλήσεων στο σύνολο των μοντέλων της μάρκας.