To Ailani Drakuma είναι ένα hypercar από την Μέση Ανατολή


Πρόκειται για ένα ακόμη hypercar από τα αραβικά εμιράτα που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Dubai Motor Show.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/11/2019

Όπως καταλαβαίνετε μια έκθεση αυτοκινήτου στο Ντουμπάι δεν έχει καμία σχέση με την δική μας και τα «ταπεινά» μοντέλα που παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες στο Ελληνικό. Έτσι, την προσοχή τράβηξε ένα hypercar με την ονομασία Ailani Drakuma, το οποίο ξεχωρίζει από μία εμφατική σχεδίαση που συνδυάζει αρκετά στοιχεία από Lamborghini και Pagani.

Πίσω από το wow αμάξωμα (o σχεδιαστής Bashar Ailani λέει πως είχε ως πηγή έμπνευσης… έναν δράκο!) δεν υπάρχει κάποιος θηριώδης κινητήρας, όπως ο V16 των 12,3 lt που έχει το ομοεθνές Devel Sixteen. Στο κέντρο του Drakuma υπάρχει ένας V8 με διπλά turbo και με την ισχύ να φτάνει στα 1.200 PS, όσο περίπου η Bugatti Veyron με τον W16.

Η αραβική εταιρία έχει ως στόχο να κατασκευάσει 99 αυτοκίνητα παρόλο που ακόμη δεν έχει ετοιμάσει καν το πλαίσιο και αυτό που βλέπετε είναι απλός ένα εντυπωσιακό αμάξωμα. Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα (κάτι είναι και αυτό). Όσο για το εσωτερικό δεν υπάρχει καμία εικόνα αφού τα παράθυρα είναι εντελώς καλυμμένα και πιθανότατα να μην υπάρχει κάτι να δούμε.