Το ανανεωμένο Mazda MX-30 έρχεται με κινητήρα Wankel!


Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της Mazda θα υποβληθεί σε μία εκτεταμένη ανανέωση που θα περιλαμβάνει και Wankel κινητήρα στο μενού. Πότε θα παρουσιαστεί και επίσημα. 

  • 4/2/2022

Η Mazda  θα ανανεώσει το MX-30, το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο και θα το κάνει με εντυπωσιακό τρόπο. Όχι δε μιλάμε για μία πολύ μεγάλη εμφανισιακή αλλαγή, αλλά για εκ βάθρων μηχανολογική αναβάθμιση που θα κρύβει μία μεγάλη έκπληξη.

Οι πωλήσεις του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Mazda  δεν εντυπωσιάζουν και είναι πολύ μακριά από αυτές που περίμεναν οι Ιάπωνες. Το μεγάλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Mazda είναι η χαμηλή αυτονομία του ΜΧ-30, που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επιλογή του από τους οδηγούς. Και πώς να μην είναι έτσι, αφού τα 200 χιλιόμετρα που αγγίζει η αυτονομία κατά τον κύκλο WLTP, είναι στην πράξη πιο κοντά στα 170 με 180 σύμφωνα με τις δικές μας μετρήσεις κατά τη διάρκεια της δοκιμής του αυτοκινήτου.

Το Mazda MX-30 λοιπόν, κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί σύντομα στο κλασικό facelift με μία σημαντική αλλαγή, η οποία θα κρύβεται κάτω από το καπό του, λύνοντας έτσι το πρόβλημα της χαμηλής αυτονομίας. Η Mazda θα παρουσιάσει μία νέα παραλλαγή με plug-in υβριδική τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί ως βάση τον περιστροφικό κινητήρα Wankel και θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία περίπου 75 χιλιομέτρων, μαζί με τα περίπου 600 χιλιόμετρα που θα μπορεί να προσφέρει ο θερμικός περιστροφικός κινητήρας.

Η προσφορά αυτής της υβριδικής εναλλακτικής λύσης με βάση τον Wankel πλάι στο 100% ηλεκτρικό μοντέλο θα επιτρέψει στη Mazda να τραβήξει την προσοχή του αγοραστικού κοινού που δεν είναι έτοιμο να μπει στον κόσμο της πλήρως ηλεκτρικής μετακίνησης.

Η νέα ανανεωμένη εκδοχή του ΜΧ-30 αναμένεται να παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι και θα είναι κοντά μας λίγους μήνες αργότερα.